top of page

Dieren

"What an amazing world it would be if human beings had hearts filled with love and loyalty like dogs."

De bovenstaande titel geloof ik echt: hadden alle mensen maar de liefde en loyaliteit van een hond. Als ik bijvoorbeeld filmpjes zie van honden die na een hele lange tijd hun baasjes terugzien en de vreugde die dan van die beestjes afspat kan ik daar echt tranen van in mijn ogen krijgen. Over het algemeen zit er echt geen spatje haat in die dieren, zolang je ze maar goed behandeld. Ze geven je dan zo onwijs veel liefde terug! Het doet me daarom altijd zo enorm veel pijn als honden, maar ook andere dieren natuurlijk, slecht worden behandeld. Dat verdienen die beestjes niet, zeker omdat zij zich niet zo kunnen verweren en voor zichzelf kunnen opkomen als wij mensen. Ze vertrouwen jou als hun baasje... 🥺 Ik vind het bij films ook altijd erger als er een dier overlijdt dan wanneer er een mens overlijdt. Ik kan daar dan echt wel een traan om laten, ook al weet ik dat het nep is 🙈. Wat kan ik zeggen.. Ik ben echt een dierenvriend.

Samen met mijn vriend Daniël heb ik twee katten, Lucy en Noah. Dat zijn echt onze kleine kindjes! 🐱We zijn allebei kattenmensen, dus moesten er echt kittens komen toen we gingen samenwonen. Inmiddels zijn ze anno 2021 alweer bijna 3 jaar en kunnen ze ons soms best wel op onze zenuwen werken, haha. Maar het zijn verder schatten van diertjes! Noah is een echte knuffelkat, dat is hij altijd al geweest. Wel is hij een echte angsthaas. Lucy daarentegen begint nu pas steeds meer naar ons toe te trekken en aandacht te vragen, daarvoor kwam ze enkel wanneer het haar uitkwam of wanneer ze eten wilde. Daarnaast is zij juist erg nieuwsgierig en een stuk minder angstig aangelegd dan Noah 🤷🏼‍♀️.Oh en een leuk weetje, ze zijn broer en zus 😍.

 

Toen ik nog thuis woonde, had ik met mijn ouders, broer en zus ook een Beagle genaamd Purdey. Het was een lief beestje met een hele eigen wil en een hele sterke drang naar eten zoeken. Beagles staan erom bekend dat ze zich letterlijk dood kunnen eten. We hebben haar gekregen toen ik een jaar of 8 was. Ik kan me eerlijk gezegd dus ook niet meer herinneren hoe het was voordat we haar hadden, ze maakte echt deel uit van ons leven. Ik zeg expres maakte, aangezien ze 9 januari 2021 helaas door ouderdom is overleden, ze is 13 jaar geworden ❤️. Blijft altijd gek en verdrietig als een gezinslid, want dat was ze toch echt wel, komt te overlijden. Maar voor haar was het goed, ze heeft een heel mooi leven gehad en heeft nu geen pijn meer ❤️.

 

Ik heb dus echt een liefde voor dieren en dan zowel voor honden als katten. Al vind ik vogels ook echt heel leuk en wil ik ooit ook een parkietje, of een Ara! 😍 Zulke leuke en mooie dieren zijn dat! Het liefst wil ik over een paar jaar wanneer Daan en ik kinderen hebben ook een hond. Ik mis dat wel namelijk en ik zal dan al veel meer thuis zijn dan nu. Al moeten we even aanzien hoe dat met onze katten gaat tegen die tijd 😂.. En die parkietjes of Ara? Tsja, daarvan is het al helemaal afwachten of die ooit gaan komen 🤭.

 

Zoals je nu misschien wel begrijpt ben ik echt gek op dieren. Vanwege mijn liefde voor dieren zal je hier dus ook artikelen over dieren lezen! Bijvoorbeeld gekke weetjes, leuke activiteiten om met jouw huisdier te doen, leuke speeltjes en meer. Dus stay tuned!

Dieren blogs

bottom of page