top of page
 • Facebook - grijze cirkel
 • Instagram - grijze cirkel
 • Twitter - grijze cirkel

Clay And Glow pink clay mask & face scrub


De Clay And Glow face scrub & pink clay mask

Je hebt waarschijnlijk al wel mijn blog over de lipscrub en het serum van Clay And Glow zien langskomen. Naast deze producten heb ik ook het masker en de gezichtsscrub van Clay And Glow waar ik jullie heel graag meer over wil vertellen!De scrub

Sinds kort heb ik naast het masker ook de scrub. Voorheen gebruikte ik altijd mijn Clinique Pep Start 2-in-1 exfoliating cleanser, maar deze wordt bijna nergens meer verkocht.. Dus was ik toe aan een nieuwe scrub en aangezien ik de andere Clay And Glow producten zo fijn vind, heb ik toen ook maar hun scrub gehaald.


De scrub bestaat voor 97% uit natuurlijke ingrediënten en bevat net zoals veel andere producten van dit merk geen alcohol, parabenen en PEG's.


In de scrub zit onder andere wel:

 • Meloen extract: meloen bevat hoge concentraties van de vitamine A, C, E & K. Dit helpt je huid gezond en gehydrateerd te houden. Ook beschermd het je huid tegen de zon en helpt het bij het tegengaan van huidveroudering;

 • Jojoba korrels: Jojoba korrels zijn kleine korreltjes die je huid heel zacht maar toch effectief kunnen exfoliëren. Juist doordat ze zo zacht zijn, kan je hierdoor ook met een gevoelige huid deze scrub gebruiken. Ook helpen deze korrels bij het balanceren van de PH-waarde van je huid, zonder de natuurlijke oliën van je huid te verwijderen;

 • Aloë Vera: Naast dat aloë vera veel vitamines en antioxidanten bevat, bevat het ook de eigenschap dat het goed werkt tegen acné zonder de huid uit te drogen. Aloë vera is namelijk heel erg hydraterend en kan zelfs als moisturizer gebruikt worden;

 • Roze klei: Daar is ie weer, de klei! Kaolien klei is ideaal voor de gevoelige huid en wordt gebruikt om de huid te ontgiften en onzuiverheden te absorberen en verwijderen. Ook wordt de circulatie van het bloed en de lymfesystemen gestimuleerd!;

 • Cranberry: Cranberry's zitten vol vitamine C en bevatten de eigenschap dat het ontstekingsremmend is en een geïrriteerde huid kalmeert. Ideaal dus als je acné hebt. De natuurlijke zuren die erin zitten zorgen er namelijk ook voor dat het ontstaan van nieuwe onzuiverheden zo veel mogelijk worden voorkomen;

 • Bosbessen: deze zijn rijk aan vitamines en antioxidanten. Zo verzachten ze de huid en gaan ze huidveroudering tegen;

 • Vijgen: Vijgen hebben een verzachtend effect op onzuiverheden en dode huidcellen waardoor deze makkelijker te verwijderen zijn.

Weer een hele lijst, maar zo weet je wel wat erin zit!
Het gebruik

Zodra je de dop opendoet, ruik je gelijk de meloen. Een heerlijke, zomerse geur dus! De scrub is door de klei die erin zit wat roze en je ziet de jojoba korrels goed zitten. De scrub is niet te dik en ook niet te dun en is makkelijk uit de tube te krijgen, prima dus!


Ik gebruik iets minder dan een euromunt en scrub daarmee mijn gezicht. Ik ben zelf scrubs gewend met hardere scrub korrels, dus deze scrub met de zachte jojoba korrels is voor mij best wel wennen. De scrub verdeeld makkelijk en naarmate je veel circulaire bewegingen maakt, merk je dat de korrels hun werk gaan doen. Na ongeveer een minuutje scrubben spoel ik de scrub af. Bij mijn andere scrub voelde ik dan gelijk dat mijn huid heerlijk zacht was. Bij deze heb ik dat helaas niet. Wellicht dat dat nog komt naarmate ik het vaker heb gebruikt en mijn huid (en ikzelf) eraan gewend is geraakt. Op dit moment voelt het voor mij meer als een cleanser dan echt als een scrub, maar dat kan ook komen doordat ik dus scrubs ben gewend met grovere korrels.


De tube bevat 100 ml en kan je voor €24,95 (exclusief kortingen) bij zowel Ici Paris XL als online bij Clay And Glow zelf kopen.


`Conclusie scrub

Het gebruik is goed: het is makkelijk uit de tube te krijgen en te verdelen over je huid. De geur is ook heerlijk! Wel moet ik nog wennen aan de zachte scrub korrels en dat mijn huid minder zacht aanvoelt na het scrubben dan dat ik gewend ben van mijn Clinique scrub. Wellicht dat dat nog komt naarmate ik het product langer heb gebruikt.De pink clay mask
De pink clay mask

 

De Pink Clay mask

Het masker had ik dus als eerste. Dit masker krijgt zijn roze kleur door de combinatie van rode klei, beige klei en minerale poeders. Er zitten geen parabenen, parfum, gluten, siliconen, PEG’s, alcohol of kleurstoffen in en hij is dus dierproefvrij en vegan.


De rode klei verbeterd de conditie van de huid wanneer deze last heeft van stress en vermoeidheid, de beige klei zorgt voor een detox van de huid door onzuiverheden te absorberen en te verwijderen. Ook verbeterd deze de doorbloeding van de huid, worden de lymfesystemen gestimuleerd, zou het cellulitis verminderen en zou het zorgen voor een strakke, gezonde glow.


Naast de klei zit er ook het volgende in:

 • Aloë vera bevat voedende vitamines en antioxidanten, werkt tegen acné, werkt als anti-aging en stimuleert de celvernieuwing;

 • Açaí-bes bevat net als aloë vera veel antioxidanten die helpen bij het bestrijden van acné en verwijderen van onzuiverheden;

 • Zwarte quinoa: bevat een grote hoeveelheid vitamine E die de huid helpt herstellen doordat het een nieuwe collageensynthese kan stimuleren. Het vermindert donkere plekjes en licht je huid op;

 • De mango bevat ook antioxidanten en vitamine C en A die je huid een boost geven en oplichten en zorgen voor een vermindering van de fijne lijntjes;

 • Zoethout die een ontstekingsremmend effect heeft en die pigmentatie verlicht. Zoethout is ook erg fijn voor zowel een gevoelige huid als een vettige huid, doordat het helpt de huidoliën te balanceren;

 • De zeewier heeft mineralen die giftige stoffen die door de huid dringen kan verwijderen en is goed voor de verzorging van droge en schilferige plekjes. Daarnaast vermindert het puistjes en breakouts;

 • Granaatappel bestaat voor 48% uit vitamine C en is daarom wel een vitaminebom voor je huid te noemen! Het vermindert ontstekingen en helpt de huid te herstellen, terwijl het ook erg voedend is;

 • De rozemarijn helpt je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals zonlicht en bacteriën;

 • Toverhazelaar wordt al eeuwenlang door de Indianen gebruikt en helpt goed tegen ontstekingen en irritaties.


Dit is de volledige ingrediëntenlijst:


“Kaolin (KAOLIN CLAY), Aqua (WATER), Polyglyceryl-4 Laurate, Glycerin (PALM FREE VEGATABLE GLYCERIN), Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder (ALOE VERA), Argilla (CLAY), Euterpe Oleracea Fruit Extract (ACAI), Chenopodium Quinoa Seed Extract (BLACK QUINOA), Mangifera Indica Seed Butter (MANGO), Punica Granatum Seed Oil (POMEGRANATE), Glycyrrhiza Glabra Root Extract (LICORICE), Retinyl Palmitate (VITAMIN A), Tocopherol (VITAMIN E), Undaria Pinnatifida Extract (KELP), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (ROSEMARY), Arachis Hypogaea Oil, Lactic Acid, Hamamelis Virginiana Flower Water (WITCH HAZEL), Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, CI 12490”
Het gebruik

Ik gebruik het masker ongeveer 1 keer per maand, wanneer ik heb gedoucht en mijn poriën dus goed open zijn. Van te voren heb ik mijn gezicht dan eerst gescrubt met de scrub van Clay And Glow en gereinigd met hun tonic.

Op foto’s ziet het masker er soms erg roze uit. In het echt is dit wel minder, maar het is nog steeds een leuk kleurtje om op te smeren. Je merkt dat er allerlei oliën en extracten in zitten, want deze gaan steeds op het masker zelf liggen. Voordat je het aanbrengt moet je met het kwastje dus even het masker goed mengen zodat het weer een geheel wordt. Wat betreft de geur ruikt het masker best lekker! Je merkt wel dat er geen parfum etc in zit, wat een stuk beter is. Je hoeft dus geen heerlijke bloemen of fruitgeur te verwachten, maar het masker stinkt ook zeker niet! Het ruikt gewoon prima.


Het aanbrengen gaat erg makkelijk. Het kwastje is voor het grote potje wel wat aan de kleine kant, dus gebruik ik meestal mijn mask brush van Ici Paris XL of van Boozyshop. Zodra het droog is, zie je alle poriën heel duidelijk zitten, best een gek om te zien! Daarna goed afspoelen met water (zelf gebruik ik hierbij een washandje). Mijn huid voelt hierna echt heerlijk zacht aan en mee-eters op mijn neus en irritaties in mijn gezicht zijn echt een stuk minder! Ook heb ik een mooie 'glow'.


Ik vind het een heerlijk masker om eens in de zoveel tijd even op te doen tijdens een ontspanmomentje. Het is ook het enige masker dat ik op het moment weleens gebruik. Ik ben er erg tevreden over!


Conclusie masker

Het masker kan je bij Ici Paris krijgen in een groot potje van 130 gram met bijbehorend kwastje (kost zonder kortingen 39,95), of een klein potje van 65 gram (25,95 euro). Ook kan je het op bij Clay And Glow zelf bestellen. Daar heb je ook allerlei bundels zodat je goedkoper uit bent als je meerdere producten wil halen!


Eindoordeel

Over het masker ben ik dus erg tevreden. Het is makkelijk aan te brengen, ruikt prima en zorgt ervoor dat mijn huid lekker zacht wordt, oneffenheden minder worden en dat het weer een gezonde 'glow' krijgt. Qua prijs vind ik de verhouding voor wat je krijgt prima, met een groot potje doe je echt wel lang! Het kwastje vind ik wel aan de kleine kant, dus gebruik ik deze niet echt meer.


Wat betreft de scrub ben ik voor nu nog wat minder tevreden. Ik heb het gevoel dat het meer een cleanser is dan een scrub, doordat de scrubdeeltjes zo zacht zijn en ik niet het gevoel heb dat deze dode huidcellen weg scrubben. Dit kan komen doordat ik voorheen altijd scrubs gebruikte met harde scrubdeeltjes die mijn huid echt super zacht maakten, deze scrub doet dat nog niet. Misschien komt dat nog naarmate ik hem langer gebruik. Tot die tijd gebruik ik hem nog steeds, maar meer als cleanser. De geur is namelijk wel heerlijk en als cleanser doet ie sowieso goed zijn werk!


Hebben jullie al de producten van Clay And Glow geprobeerd? Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!