top of page
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Twitter - grijze cirkel

Hello... New car! 😍🚘Het is al weer een tijdje terug sinds mijn laatste blog. Het was druk op werk, ik had mijn verjaardag en mevrouw besloot twee dagen na haar verjaardag even van de trap te vallen... 😬 Met als gevolg dat ik nu een gekneusde (maar gelukkig geen gebroken!) voet heb.. Ik zat vol ideeën voor mijn blog, maar zonder foto's kon ik deze als nog niet plaatsen... En foto's maken ging nu wat lastig, aangezien mijn voet helemaal opgezwollen en paars is 🙈. Het heeft dus wat vertraging opgelopen, maar hier is 'ie dan!


"Toen we daar aankwamen en ik de auto zag staan, was ik er nog verliefder op dan eerst!"

Inmiddels heb ik mijn rijbewijs ongeveer 2 jaar, nadat ik eerst een keer was gezakt (iets met een nerveuze examinator in opleiding die mij de verkeerde richtingen opstuurde en mij zo nóg nerveuzer maakte dan dat ik al was...😅). Nog voordat ik mijn rijbewijs had opgehaald, had ik al mijn eerste auto gekocht. Oeps! 😂 Al heb ik wel Daan erin laten terugrijden, aangezien het voor mij niet goed voelde om zonder rijbewijs op zak al erin te rijden 🙈.


Mijn allereerste autootje was een Suzuki Swift. Ondanks dat dit echt een hele leuk auto was die ook lekker reed, heb ik deze een paar maanden later toch omgeruild. Dat ik hem kocht (in Harderwijk), was ik er erg blij mee. Tijdens het proefrijden zijn we alleen geen enkele stoplicht tegengekomen. ‘Geen probleem’, dacht ik toen, maar niets bleek minder waar...🙈 Toen ik ermee in Lelystad reed (waar je best veel stoplichten hebt) kwam ik er namelijk achter dat als ik vooraan of zelfs nog wat verder van een stoplicht vandaan stond, ik zowat met mijn hoofd op het dashboard moest liggen om deze te kunnen zien! 😂 Ik ben vrij lang (ongeveer 1m 78) en een Swift is zo gebouwd dat de voorruit niet zo ver doorloopt in het dak... Als je net als ik lang bent en dus een stuk van het stuur zit, heb je dan best wel wat moeite met het zien van stoplichten en dergelijke... Iemand van jullie die daar ook problemen mee had?

Ik begon me er echt aan te storen, en aangezien ik toentertijd veel met de auto naar school in Almere ging miste ik ook wel wat pit op de snelweg. Ik heb hem toen dus ingeruild, en wel voor een Seat Ibiza 1.6!Mijn Ibiza was een fijne auto. Hij reed goed, had redelijk wat pit (voor mijn doen dan, haha), was ook een 5-deurs en zag er netjes uit. Naar mijn doen was deze wat stoerder dan mijn Swift. 🤗 Ik heb mijn Ibiza bijna 2 jaar gehad. Toen begon ik toch langzaamaan wat te kijken naar andere auto’s (heb ik deels van Daan overgenomen denk ik 😬: hij is gek op auto’s en dat ik hem leerde kennen wisselde hij nog weleens van auto, omdat die auto het dan toch net niet was. Inmiddels is dat wel over en rijden we al een tijdje in een superfijne Volvo S60 😍). Het was niet dat de Ibiza niet goed was, zeker niet! Hij reed nog steeds prima. Ik was ergens alleen meer opzoek naar iets anders, iets kleiners, omdat ik er niet heel vaak in rijd (in ieder geval 1 keer per week wanneer ik vrij ben en boodschappen etc ga doen, maar dat is het meestal wel). Ook heb ik sowieso eigenlijk nooit iemand achterin zitten, dus is een 5-deurs geen noodzaak. 🤷🏼‍♀️ Een andere reden was dat Daan en ik het eens hebben gehad over het nemen van een cabrio als extra auto, zodat we daarmee in de zomermaanden wanneer het mooi weer is we lekker kunnen rondtoeren. Zoals jullie misschien wel weten zijn Daan en ik gek op lekker rondrijden zonder te weten waar je naartoe gaat; gewoon lekker rijden met een muziekje aan, eten en drinken mee en we zien wel waar we die dag belanden. Hoe lekker zou dat zijn in een cabrio wanneer het buiten warm is en de zon schijnt! 😍Daarom dacht ik: waarom combineren we dat niet met een auto voor mij? Zodoende heb ik dat in mijn achterhoofd gehouden.

My new car!

Toen Daan en ik op een gegeven moment even naar de Ikea in Zwolle gingen (we waren op de boot en hadden eten gehaald voor die avond, maar raad eens: we hadden geen eens koekenpannen aan boord... 🤦🏼‍♀️😬), parkeerden we naast een Volkswagen Beetle. ‘Dit is ook een leuke auto!’, zei ik nog tegen Daan. Hij antwoordde dat die ook in een Cabrio verkocht wordt. Gelijk zodra we terug op de boot waren, ben ik op marktplaats gaan kijken. Daar kwam ik toen een donkerblauwe Volkswagen New Beetle tegen waar ik eigenlijk gelijk verliefd op was! De kleur, de zwartlederen bekleding, de velgen. Alles klopte! 😍 Daarnaast had ie ook al stoelverwarming en de parkeersensoren die ik nu zo graag toch wel wilde hebben. (Voor de duidelijkheid; ik kan prima autorijden en achteruit inparkeren, maar parkeersensoren geven toch net een iets veiliger gevoel.) Ik heb er toen nog even een nachtje over geslapen, maar de volgende ochtend was ik er nog net zo verliefd op en wilde ik toch wel graag kijken. 🙈 Hij stond in Elburg, dus dat was prima te doen. Gebeld naar de garage, en we konden die dag langskomen! Het was die dag de laatste dag van ons lange weekendje weg op de boot, dus hebben we de spullen ingepakt en zijn we naar huis gegaan om de spullen thuis af te zetten en daarna door te gaan naar Elburg. Toen we daar aankwamen en ik de auto zag staan, was ik er nog verliefder op dan eerst! 🤩 Ik twijfelde eerst nog even, omdat er wel wat dingetjes waren die niet helemaal goed waren, maar we hebben een deal kunnen maken waarbij wij voor mijn auto kregen wat we wilden hebben, en die puntjes ook nog werden opgelost. Oké, ik was verkocht!!! 😍Een paar dagen later kon ik mijn Cabrio ophalen. Ze hadden hem helemaal opgepoetst en hij zag er super uit! 😍 Qua comfort rijd het ook echt een stuk beter dan de Ibiza: hij ‘zweeft’ meer over de weg, drempels overgaan voelt minder stug aan en de stoelen zitten heerlijk. En de stoelverwarming is ideaal voor zo’n koukleum als ik. 😂. Het dakje gaat elektrisch open, dus daar heb ik ook geen gedoe mee. Super makkelijk! Het is dan wel geen auto met een navigatieschermpje zoals je tegenwoordig in alle nieuwe auto's ziet, maar eerlijk gezegd maakt me dat ook niet uit. In mijn Ibiza had ik er een in laten zetten, maar eigenlijk gebruikte ik die zelden. Navigatie gebruik ik altijd op mijn telefoon, aangezien die helemaal up-to-date is. De enige reden waarom ik hem gebruikte was vanwege de bluetooth, maar dat kan makkelijk achteraf ook in deze auto worden gezet. Dat is ook wat we inmiddels hebben gedaan. Ik heb de cabrio nu een paar weken en heb er een bluetooth transmitter in gedaan, zodat ik mijn eigen muziek via bluetooth kan luisteren. Ook heeft Daan met moeite het iconische bloemenvaasje gevonden die ik nu met (nep)bloemen in mijn cabrio heb zitten. 🤩 We hebben al aardig wat tochtjes ermee gemaakt, heerlijk! Ik ben nog steeds erg blij met deze auto en weet zeker dat dit een auto is waar we nog jaren plezier van gaan hebben! Ik hoef voorlopig in ieder geval geen andere meer 😂😍. Ik voel me nog steeds precies zoals Sofía Vergara van Modern Family in de onderstaande GIF uitbeeldt. 😂


gif

Wat voor auto heb jij? Zou je ook ooit een cabrio willen, als je die niet al hebt? Of wat voor auto zou je anders graag willen? Let me know! 👇🏻


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
<