top of page
 • Facebook - grijze cirkel
 • Instagram - grijze cirkel
 • Twitter - grijze cirkel

Let's compare: Charlotte Tilbury bronzer VS Benefit Hoola LiteHet is tijd voor mijn eerste make-up blog! 🤩 In deze blog ga ik twee bronzers vergelijken, namelijk de Hoola Lite van Benefit Cosmetics en de Airbrush bronzer van Charlotte Tilbury. De Hoola Lite had ik al een tijdje, maar hier was ik niet helemaal tevreden over 😅. Ik was daarom dus opzoek naar een nieuwe bronzer en aangezien ik deze bronzer van Charlotte Tilbury al een tijdje op mijn verlanglijstje had staan en ik er veel goede reviews over heb gelezen, heb ik die toen aangeschaft 😍. Ik kan je zeggen dat het nog best moeilijk was om te beslissen welke kleur ik nodig had. Dat is altijd nog best lastig te zien via een scherm. Er zit dan wel een Charlotte Tilbury corner in de Bijenkorf in Amsterdam, alleen woon ik zelf dus in Lelystad en ga ik niet zo vaak naar Amsterdam. Aangezien een tripje naar Amsterdam er voorlopig ook nog even niet in zit, heb ik hem dus via de Bijenkorf besteld.

Om de juiste kleur van de CT bronzer te kopen, heb ik verschillende reviews van zowel de CT bronzer als de Hoola Lite bekeken en gelezen om zo achter de juiste kleur te komen. Dit was nog best lastig, aangezien het licht bij alle foto's steeds anders is en je dan niet goed kan bepalen hoe donker de bronzer nou eigenlijk is 😬. Daarnaast is de kleur bronzer ook een kwestie van smaak. Vind je dat mensen best mogen zien dat je bronzer op hebt, of wil je een wat extremere look kan je een donkerdere kleur nemen. Je bent dan ook snel klaar met aanbrengen, aangezien je de kleur bijna niet hoeft op te bouwen. Zelf merk ik dan alleen al snel dat het bij mij in een keer erg donker is en niet mooi mengt met mijn eigen huidskleur. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar een natuurlijke, maar gebronsde uitstraling en daarvoor heb ik gewoon een lichtere kleur bronzer nodig 🤗.

De reden dat ik precies deze twee bronzers met elkaar wilde vergelijken, is omdat dit een van de weinige bronzers zijn die geschikt zijn voor de hele lichte huid. Helaas ben ook ik daarmee gezegend, waardoor veel bronzers al snel veel te donker voor mij zijn, terwijl ik ook op zomerse dagen wanneer ik nog niet gekleurd ben in mijn gezicht, een zomerse uitstraling wil hebben 😅. En wanneer ik een dagje niet zo lekker of moe en dus wat bleek ben, kan wat blush en bronzer ook wonderen verrichten 😂. Daarom heb ik toen de Hoola Lite aangeschaft, maar dat was dus niet de bronzer voor mij. Toen kwam ik de Airbrush bronzer tegen die ook een lichte kleur had. Op internet heb ik weleens vragen gelezen van mensen die swatches van beiden wilden zien om ze te vergelijken. Zelf was ik daar ook erg benieuwd naar. Helaas waren deze eigenlijk amper te vinden, dus heb ik zelf de CT bronzer besteld en swatches van beiden gemaakt. Ben je benieuwd? Lees dan zeker verder! 🤩


Benefit Cosmetics Hoola Lite

De Hoola Lite is een lichtere variant van de originele Hoola bronzer en is bij Douglas te koop voor ongeveer 36 euro. Hiervoor krijg je dan 8 gram aan product en een kwastje. Zelf gebruik ik dit kwastje niet, aangezien ik deze niet fijn in gebruik vind 🙈. Hij is plat en recht en heeft wat hardere haartjes. Deze is dan ook meer bedoelt voor het contouren dan om een bronzer met jouw huid te mengen. Voor mijn bronzer gebruik ik dan ook liever een ‘fluffy’ en ronde make-upkwast. Ik breng mijn bronzer met ronddraaiende bewegingen aan om het zo samen te laten smelten met mijn huid en dat is met de bijgeleverde kwast niet mogelijk. De pigmentatie is wel goed en is vooral goed opbouwbaar, waardoor je niet snel te veel aanbrengt en je dus goed de juiste kleur kan bepalen 🤗. Er zijn 4 verschillende matte tinten:

 • Hoola Lite, voor de zeer lichte tot lichte huid;

 • De originele Hoola, voor de lichte tot normale/licht getinte huid;

 • Hoola Caramel, voor de gebronsde tot licht/medium getinte huid;

 • Hoola Toasted, voor de medium tot diep getinte huid.

Wat ik naast het kwastje ook niet zo fijn aan deze bronzer vind, is de kleur. De kleur is wel goed opbouwbaar, maar voor mij net te warm. Op mijn huid ziet hij er iets te oranje uit, wat ik niet mooi vind staan. Ook al staat op de Douglas site dat er geen oranje pigmenten in de bronzer zitten. Ik heb deze bronzer meerdere keren geprobeerd, maar gebruik hem nu eigenlijk niet meer waardoor deze al een tijdje in mijn la ligt 🙈.


 

Charlotte Tilbury Airbrush bronzer

De CT bronzer is net als de Hoola Lite een matte bronzer. Je kan deze krijgen bij de Bijenkorf (zowel in de winkel in onder andere Amsterdam als online) en anders bij de website van Charlotte Tilbury zelf voor 50 euro. Hij is wel duurder dan de Hoola bronzer, maar je krijgt ook wel het dubbele aan product meer, namelijk 16 gram ten opzichte van de 8 gram van Hoola. Ook is deze bronzer hervulbaar, waardoor je bij CT zelf voor 34 euro een navulling kan kopen zodra je bronzer op is! 🤩 Daar heb je vaak ook verschillende bundels met producten, zodat je minder betaalt en dat is natuurlijk altijd beter! De bronzer is net als de Hoola bronzer te krijgen in 4 verschillende tinten, waarvan ik de Fair heb genomen:


 • Fair, een bronzer voor de hele lichte tot lichte huid;

 • Medium, voor lichte tot medium getinte huid;

 • Tan, voor medium tot donkerdere huid;

 • Deep, voor de donkere huid.

In de bronzer zit onder andere hyaluronzuur wat de huidt voedt. Het is een hele lichte, zachte poeder die lijkt samen te smelten met de huid zodra je deze hebt aangebracht. Ook deze bronzer is goed op te bouwen, waardoor je nooit te veel zal aanbrengen. En, voor mij het belangrijkste, hij oogt op mijn huid niet oranje! 🤩 Wat ik ook fijn aan deze bronzer vind, is dat hij na te vullen is zodra hij op is. Je hoeft dan niet een hele nieuwe bronzer te kopen, maar enkel de poeder zelf.

 

Let’s compare!

En dan is het nu tijd om de bronzers met elkaar te vergelijken! Op de foto's hierboven zie je de verpakkingen van de bronzers. Persoonlijk vind ik de CT bronzer er erg luxueus uitzien door de roségouden verpakking en de magneetsluiting. Het lijkt net een schelp! 😍 Het is wel een hele grote bronzer, maar dat kan je ook wel verwachten. van een bronzer met 16 gram product erin. De Hoola bronzer vind ik wat simpeler, al ziet deze er wel wat meer zomers uit. Wat betreft de verpakking is het dus maar net waar je van houdt, maar het gaat natuurlijk om de inhoud!

Hieronder zie je swatches van beide bronzers, waarvan de bovenste de Hoola Lite en de onderste de bronzer van CT is. Nu moet ik wel zeggen dat ik beiden wel echt heb moeten opbouwen om ze goed op de foto te kunnen krijgen. Dat bedoel ik dus met dat ze goed opbouwbaar zijn, je kan met beiden makkelijk de intensiteit naar jouw smaak bepalen 🤗.

De kleuren: boven is Hoola Lite, onder is de CT bronzer

Zoals je ziet is de Hoola Lite wat meer oranje. Dit was ook de reden dat ik deze niet fijn vond, dit stond niet bij mij. De CT bronzer is echt 1 a 2 tinten donkerder dan mijn huid en is daarom voor mij precies de goede kleur! 🤩 Daarnaast is dit meer een beige bronzer waar vrijwel geen oranje in lijkt te zitten. De textuur van de bronzers komt enigszins overeen, al heb ik bij de CT bronzer meer het idee dat deze mooi samensmelt met mijn huid, wat meer ‘dekt’ en poriën ‘weg blurd’. Daarnaast vind ik het een fijn idee dat er ook wat verzorging in de bronzer zit. Dit is bij de Hoola bronzer allemaal niet het geval.

Ik heb beiden bronzers aangebracht op mijn gezicht; de Hoola aan de ene kant en de CT aan de andere. Ook toen zag ik gelijk een verschil: de CT oogt bij mij veel natuurlijker, echt alsof het gebruind was door de zon. En dus niet oranje. Bij de Hoola leek het hier en daar echt wel wat oranje, waardoor ik dat gewoon niet natuurlijk vond. Ik heb geprobeerd hier foto’s van te maken zodat je het effect ook kan zien wanneer ik foundation en dan de bronzers op heb, helaas was dit alleen niet goed op de camera of op de foto’s te zien 😅.

Mocht je de Flawless finish poeder van CT hebben, dan kan je de kleuren daar ook me vergelijken om te kijken welke kleur bronzer je wellicht moet hebben. Deze poeder had ik zelf al wel en wat betreft de CT bronzer, was ik best wel bang dat deze net zo licht zou zijn als de poeder. Op onderstaande foto's kan je zien dat dat zeker niet het geval is 🤩.


Al met al ben ik tevreden met de Airbrush flaweless bronzer van Charlotte Tilbury en ben ik vooral blij dat ik de Fair heb genomen en niet de medium! Ik denk dat die echt te donker was geweest 🙈. De Hoola bronzer zal ik nog steeds niet veel gaan gebruiken, dat is gewoon niet mijn bronzer. Misschien als ik erg bruin ben geworden in mijn gezicht, maar dat zal ik dan een keer moeten testen.

Hebben jullie een van deze bronzers? Wat vonden jullie ervan? Laat het zeker weten! ❤️


154 weergaven0 opmerkingen