top of page
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Twitter - grijze cirkel

Meet... Lucy & Noah 🐱Zoals ik al weleens heb geschreven, zijn Daniël en ik echte kattenmensen. Beiden zijn we met katten opgegroeid en kunnen we simpelweg niet zonder deze beestjes ❤️. Ze zorgen voor zo veel liefde en leven in de brouwerij! Tuurlijk geldt hetzelfde voor honden en zullen hondenliefhebbers dus ook precies hetzelfde zeggen 😂. Zelf heb ik bij mijn ouders ook een hond gehad en zou ik in de toekomst graag een hond willen, maar als ik zoals nu maar 1 huisdier kan nemen dan kies ik toch wel voor een kat!

Toen Daniël en ik gingen samenwonen, wilden we eerst nog geen katten (lees hiervoor het verhaal over onze ‘love story’). Uiteindelijk hebben we ze toch genomen, waar we nog steeds heel erg blij mee zijn! Daarom: meet Lucy & Noah! 😍


Lucy en Noah zijn broer en zus. We hebben ze bij een boerderij opgehaald waar ze dezelfde moeder hadden. Bij aankomst waren ze lekker aan het spelen en kwamen ze ook nieuwsgierig op ons afgelopen. Daan en ik waren op slag verliefd! 😍 Gelukkig konden we ze al gelijk meenemen.


Onderweg waren ze gelukkig erg rustig. Ik had het reismandje waarin ze lagen op schoot met de ingang mijn kant op. Ze lagen lekker tegen elkaar aan mij aan te kijken, om daarna te gaan slapen. Ze waren niet eens aan het mauwen, ze vonden het wel prima zo 🥰.

Eenmaal thuis ging Lucy gelijk op onderzoek uit. Ze liep al door heel de woonkamer heen en wist ook de kattenbak al snel te vinden! De vorige eigenaar had wel gezegd dat ze al redelijk zindelijk waren, maar we hadden niet verwacht dat ze zo snel de kattenbak zouden vinden. Bij Noah merkten we dat hij echt een stuk rustiger en schuwer was. Hij bleef een tijdje nog in het mandje liggen. Pas later kwam hij er ook uit en ging hij Lucy achterna. Ze kwamen al snel op schoot: Lucy vooral veel bij mij en Noah bij Daan.

Omdat we een open trap hebben, namen we ze ’s nachts steeds mee naar boven en lieten we ze in de kamer naast ons slapen. Dat vonden ze wel minder fijn, aangezien ze veel liever bij ons waren 😂. Op deze kamer konden ze lekker spelen en vermaakten ze zich prima. Zo vlogen de dagen voorbij en trokken ze steeds meer naar ons toe.

Hiernaast staan wat foto's van toen ze nog klein waren. Schattig hé! 😍 Dit is nog maar een 'kleine' selectie van al mijn foto's van hen 😬.

En nu?

Ze hebben allebei een heel eigen karaktertje gekregen. Lucy is nog steeds erg nieuwsgierig en is erg veel buiten. Noah is nog steeds een angsthaas, hij schrikt snel van onverwachte bewegingen en geluiden. Toch noemen we hem ook wel onze waakkat: zodra hij ziet dat er iemand die hij niet (goed) kent naar de voordeur loopt, begint hij te grommen om vervolgens naar boven of naar buiten te rennen. Zo weten wij, nog voordat de deurbel gaat, dat er iemand voor de deur staat 😂.

Noah is ook een echt knuffeldier. Hij houdt ervan om opgetild te worden en kruipt bij ons op bed wanneer we gaan slapen. Hij ligt dan helemaal tegen je aan met zijn kop bij je gezicht, zodat hij kopjes kan geven ❤️. Zo kan hij makkelijk een halfuur of langer liggen. Daarna gaat hij vaak met Lucy aan het voeteneind liggen, om ’s nachts of ’s ochtends nog regelmatig van die vrijbuien te hebben dat hij aandacht wil. Heel lief, maar niet als je wilt slapen 😅.

Lucy begint ook steeds meer van het knuffelen te houden. Voorheen was ze daar niet zo van, ook het op schoot liggen heeft ze een hele tijd niet meer gedaan. Wel begint dat steeds meer terug te komen en begint ze ook meer om aandacht te vragen. Heel leuk! 🥰

Voorheen zochten ze veel aandacht bij elkaar. Als de een naar buiten ging, ging de ander ook. Ook lagen ze veel tegen elkaar aan op de bank of in hun mandje. Toen kwam er een periode waarin ze even niet zo veel van elkaar moesten hebben. Als de ander langsliep, haalden ze uit. Ook renden ze veel achter elkaar aan, waarna de ander begon te blazen. Als de een op bed lag en de ander sprong erbij, ging een van de twee weg, et cetera. Tegenwoordig gaat het weer goed en beginnen ze langzaamaan weer naar elkaar toe te trekken. Dit geeft ons ook meer rust, aangezien we niet meer steeds twee racende katten in de woonkamer hebben 😂.

Al met al zijn we erg blij met onze beestjes! Overigens viel het mij bij het selecteren van foto's op dat ik voornamelijk foto's van Noah heb 😂. Lucy laat zich niet zo makkelijk fotograferen en is dus ook veel buiten 😅. Dus daar zal ik binnenkort nog meer foto's van maken 🤗.

Hebben jullie huisdieren? Wat voor? Plaats hieronder een reactie en let me know! 🤩


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Twitter - grijze cirkel