top of page
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Twitter - grijze cirkel

Our Love Story ❤️How it al started...

Laat ik bij het begin beginnen, onze ontmoeting! Altijd als mensen daarnaar vragen, moet ik als eerst lachen waardoor ik soms toch wel wat scheve gezichten krijg, haha. Onze ontmoeting was namelijk niet zoals bij andere koppels.

Toen ik Daniël leerde kennen had hij een vriendengroep waar mijn zus en haar toenmalige vriend ook in zaten. Ze spraken regelmatig met zijn allen af om wat te gaan doen, zo ook die dag. Het was een warme zondag in juni toen ze met zijn allen hadden afgesproken om naar het strand in Almere te gaan. Ze verzamelden zich allemaal bij ons in de achtertuin (ik woonde nog bij mijn ouders thuis en mijn zus moest nog wat bij mijn ouders ophalen voor haar dochtertje) en ik was die dag ook gewoon thuis. Ik zat in de tuin toen iedereen zich bij ons in de tuin verzamelde, en zo kwam ook Daniël de tuin in gelopen! We hebben elkaar dus ontmoet in mijn achtertuin 😂.

Het eerst wat me aan hem opviel waren zijn mooie, helderblauwe en sprekende ogen en de kuiltjes in zijn wangen als ie lacht. Daarvan smolt ik eigenlijk al. Iedereen ging even zitten totdat iedereen van de groep er was. Ondertussen merkte ik dat mijn ogen steeds naar Daniël getrokken werden en ik zag dat dat bij hem ook zo was. Op een gegeven moment was iedereen er en vertrokken ze naar het strand. Op dat moment merkte ik dat ik het best jammer vond dat hij al wegging. Maja, helaas dacht ik toen eerst nog even. Totdat ik vlak nadat ze weg waren een appje van mijn zus kreeg met de vraag of ik eigenlijk ook mee wil, ja natuurlijk! Ze waren nog wat bij haar ophalen, dus haalde iemand anders uit de groep (Jim, die nu nog steeds een van Daan en mijn beste vrienden is) mij op. Eenmaal op het strand begonnen de koppelacties van mijn zus en haar vriend. Ze hadden namelijk wel het idee dat Daan en ik wel een leuk koppel zouden zijn, dat was ook de reden dat ze mij ineens hadden meegevraagd! Ik stond met de meiden in het water en de mannen zaten op het strand bij de handdoeken; mijn zus vroeg aan mij wat ik van Daniël vond, en ondertussen vroeg haar vriend hetzelfde aan Daan. Allebei zeiden we dat we elkaar wel aantrekkelijk en leuk vonden. Toen wisten zij al genoeg 😂. Op het strand hebben we regelmatig met elkaar gesproken en merkte ik dat ik het erg fijn vond om met hem te praten en om bij hem te zijn. Het was zo’n gek gevoel, aangezien we elkaar nog maar een paar uur kenden. Toen we weggingen vond ik het ook erg jammer dat ik niet bij hem in de auto kon. Ik heb nog geprobeerd te ruilen van plek, maar mijn nichtje wilde heel erg graag bij hem in de auto en dus was er geen plek meer. Helaas! 🤷🏼‍♀️

Diezelfde avond heb ik hem toegevoegd op Facebook en begonnen we met praten. Het klikte zo goed! Toch was ik ook voorzichtig. Dit was de eerste keer dat ik zoiets voor iemand voelde, wat me ook wel onzeker maakte. Ik had in het verleden al wel een relatie gehad, maar die relatie was niet zo serieus. Ik zag in hem geen toekomstpartner, als ik daar op dat moment al mee bezig was. Toch was die relatie niet leuk geëindigd en ben ik best wel gekwetst. Dat in combinatie met die heftige gevoelens die ik nu al voor Daan leek te ontwikkelen, maakte mij erg onzeker en zorgde ervoor dat ik een muur optrok en het moeilijk vond Daan al te vertrouwen, ook al merkte ik dat hij heel anders was dan mijn ex. Hij was veel zorgzamer, dacht veel meer aan mij en liet mij in mijn waarde. Dat waardeerde ik vanaf het begin al heel erg aan hem ❤️.
Toen ik Daan leerde kennen had ik nog erg veel last van mijn vermoeidheid en wist nog niet waar dat aan lag, aangezien de CVS (zie daarvoor mijn andere blog) toen nog niet ontdekt was. Hij hield hier vanaf het begin erg veel rekening mee, waar ik heel blij mee was! Hij heeft wel echt mijn vertrouwen moeten winnen voordat ik die muren die ik had opgebouwd wat durfde te laten zakken. Dat is ook iets wat ik zeker vaker te horen krijg 😂. We hebben elkaar dus in juni leren kennen en uiteindelijk kregen we 2 augustus een relatie.

Vanaf dat moment ging onze relatie steeds beter, ook al hebben we gelijk vanaf het begin hobbels in privésfeer meegemaakt waardoor onze relatie gelijk op de proef gesteld werd. Hierdoor was onze relatie vanaf het begin al erg serieus en zijn we steeds meer naar elkaar toe gegroeid. Het scheelt ook dat we goed met elkaar kunnen praten, de ander in zijn/haar waarde laten en over het algemeen over heel veel onderwerpen hetzelfde denken en dus op een lijn zitten. Toch heeft onze relatie ook zijn ups en downs, maar hé, daar is het een relatie voor. Geen enkele relatie is enkel rozengeur en maneschijn en het blijft altijd hard werken om jullie relatie goed te houden 🤗.


Our next step..


De sleutels van ons eerste huisje samen gekregen!

Toen we bijna een jaar samen waren kregen we de mogelijkheid om te gaan samenwonen! Ik vond dit erg spannend. We woonden allebei nog bij onze ouders, ik was druk met de opleiding Social Work op Windesheim Almere waarmee ik was gestart en moest ondertussen mijn weg zien te vinden met de CVS die vlak voordat we een relatie kregen was vastgesteld. Ondertussen had Daan een halfjaar daarvoor het bedrijf met zijn ouders en broer hier in Lelystad opnieuw opgezet. In beiden zat veel energie en tijd. Al met al vond ik het dus best wel spannend, maar ondertussen ook erg leuk! Ongeveer een jaar nadat we samen waren, kregen we op 18 september de sleutel van ons eigen huisje! 🏡🔑

Aan het begin maakten we ons nog wel zorgen hoe we alles moesten gaan regelen en hoe we het zouden vinden. Ik werkte dan inmiddels al wel een tijdje in de vakanties en op vrije dagen bij Daan en mijn schoonfamilie, en de weken voordat we gingen samenwonen woonden we ook om en om bij onze ouders in verband met werk. We waren toen dus als best veel samen, maar dat was toch anders. Nu moesten we naast school en werk ook nog een huishouden draaiende houden. Nu werd er niet voor ons gekookt, maar moesten we dat zelf doen. Nu moesten we zelf steeds stofzuigen en dweilen en werd dat niet meer voor ons gedaan. Aangezien ik meestal als eerst thuis was, zorgde ik dus voor het eten en probeerde ik doordeweeks al zo veel mogelijk schoon te maken zodat we het weekend voor ontspanning hadden. Dat was erg wennen! 🙈

Meet...Noah & Lucy!


Verder zijn Daniël en ik echte kattenmensen. Hij was opgegroeid met katten en bij mij thuis had ik ook altijd katten gehad. Toch hadden we afgesproken dat we eerst twee maandjes geen huisdieren zouden nemen, zodat we eerst aan het samenwonen konden wennen. Ik vond het aan het begin best wel lastig om alleen thuis te zijn en geen geluiden om mij heen te horen van andere mensen of huisdieren in huis. En aangezien het regelmatig voorkwam dat ik al om 14 uur of soms zelfs eerder thuis was, was ik toch wel vaak alleen. Toen mijn schoonvader ons had getagd in een bericht op Facebook waarin twee zwarte katertjes te koop werden aangeboden, begon het toch bij ons te kriebelen en zijn we bij hen wezen kijken. Vooral Daan was erg nieuwsgierig, aangezien hij heel graag twee zwarte, twee rode of een rode en een zwarte kater wilde. Die doen hem namelijk erg denken aan de katten die hij vroeger had en met wie hij een hele goede band had. Helaas pasten hun karakter alleen niet bij ons; de eigenaar vertelde dat ze veel sloopten en ze wilden ook niet naar ons toekomen. Ze hingen inderdaad ook in gordijnen en deden niks anders dan blazen. Daarom hadden wij niet het idee dat die katertjes bij ons pasten. Diezelfde avond tijdens het avondeten gaf Daan aan het best jammer te vinden dat de twee katertjes het niet waren geworden, en dat gevoel deelde ik. We hebben toen op Marktplaats gekeken of er ergens anders een nestje was en kwamen toen Lucy en Noah. We zagen de foto’s en waren op slag verliefd! 😍 We konden diezelfde avond nog komen kijken en een paar uur later kwamen we thuis met twee kittens! Inmiddels kunnen we echt niet meer zonder hen, het zijn echt onze kindjes. 🐱

Hiernaast zie je veel foto's van Lucy en Noah. Het was nog best lastig om foto's te selecteren, ze waren zo enorm schatig als kittens! 😍

Vanaf het samenwonen is onze relatie alleen maar sterker geworden. Zoals ik al zei, ook wij hebben onze ups en downs, maar dat hoort bij een relatie. Veel in het huishouden is eigenlijk op gevoel gegaan, ons zal je ook nooit ruzie horen maken over het huishouden 😂. We hebben een gezamenlijke vriendengroep, wat erg fijn is. Daaruit heb ik ook een beste vriendin gekregen met wie ik ook apart kan afspreken, en Daan kan apart met de jongens wat doen. Ideaal! 🤗Another step further & where we stand now..

Toen we wat langer dan 2 jaar samen waren, zijn we op vakantie gegaan naar Gran Canaria. Onze eerste, echte vliegvakantie samen! 🛩 We waren al vaker samen op vakantie geweest, met de boot en met de auto naar Zuid-Frankrijk, maar waren nog nooit samen wezen vliegen. Sowieso had ik nog nooit gevlogen, haha. Gran Canaria is onwijs mooi en we verbleven in een heel erg mooi hotel! Deze lag in een baai, direct aan het strand. Tijdens deze vakantie heeft Daniël mij tijdens een mooie strandwandeling bij zonsondergang ten huwelijk gevraagd. Tuurlijk zei ik ja! 😍 Inmiddels zijn we nu zo’n 1,5 jaar verloofd. In verband met Corona hebben we het trouwen nu even op een laag pitje staan, aangezien we wel een mooie bruiloft met feest willen geven. We zien het niet zitten om nu de ceremonie en dergelijke te doen en een jaar later pas een groot feest. Voor ons gevoel is onze dag dan nog niet 'af'. Bovendien kunnen we ook niet zo makkelijk op huwelijksreis en hebben we nu dan nog tijd zat om te sparen voor onze perfecte bruiloft ❤️.

Ondanks dat onze relatie volgens anderen/onbekenden wellicht wat snel is gegaan, met het samenwonen en onze verloving, heb ik er geen moment spijt van gehad en zou ik het voor geen goud anders hebben gedaan.! Voor ons voelt het goed en dat is het enige dat telt 🤗.

Op het moment van schrijven ben ik dus 22 jaar, 1,5 jaar verloofd en al langer samenwonend met de liefde van mijn leven en onze twee kattenkoppen ❤️. En jij? Woon jij samen met jouw partner, of ben jij misschien ook verloofd? Of ben je happy single? Let me know! Ik ben erg benieuwd om meer te weten over mijn lezers 🤩.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Twitter - grijze cirkel