top of page
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Twitter - grijze cirkel

Our toilet make-overSinds we in ons huis zitten, hebben we eigenlijk vrijwel niks aan ons toilet gedaan. Enkel de wc-bril en toiletrolhouder vervangen en een enkele keer het plafond opnieuw gewit. Nu was ik de wc inmiddels wel zat, en ben ik deze dus gaan opknappen! 🤗

Na lang Pinterest te hebben afgestruind, hebben we besloten de muren van het toilet donkerblauw te maken en de tegels wit te verven. Ik ben dus de verf gaan halen en ben losgegaan bij het kopen van accessoires. De muur is de kleur 'Avond Blauw' van Perfection geworden en voor de tegels heb ik speciale wandtegelverf van Histor gehaald. Ik kon niet wachten om het resultaat te zien! 🤩

Let’s get started!

Op bovenstaande foto's zie je hoe het toilet er voor de make-over uitzag: saai en lelijke witte en gelige tegels met grijze voegen. Tijd voor iets anders dus! Na alle spullen uit het toilet te hebben gehaald, heb ik als eerst de muren helemaal schoongemaakt en heeft Daan mij geholpen met het dichten van schroefgaatjes. Zeiltje erin om de vloertegels te beschermen en het afplakken kon beginnen! Op dit soort moment ben ik blij dat ik best lang ben, aangezien ik daardoor toch wat gemakkelijker bij het plafond kon komen 😬.

Toen kon het schilderen beginnen! Eerst de randjes om daarna de muur ‘in te kleuren’. Het scheelt dat de ondergrond wit was, al merkte ik al snel dat een enkele laag niet voldoende en mooi zou dekken. De eerste avond zat de eerste laag erop. Wat een verschil al!:De volgende dag ging ik ’s avonds weer verder voor de volgende laag. Het dekte nu een stuk beter en de kleur kwam nu nog mooier naar voren. Een paar uur later heb ik nog een laatste laagje aangebracht om alles mooi effen te krijgen en toen was het af. Zo veel beter! 🤩


Toen kwamen de tegels... Wat een werkje was dat! 😮‍💨 Op de pot verf stond dat opschuren niet nodig was, enkel ontvetten. Dat is dus ook enkel wat ik heb gedaan. Toen moest ik met een kwast over iedere voeg, zodat deze goed dekte. Echter merkte ik al snel dat de verf best snel droogde, of in ieder geval plakkeriger werd waardoor het niet mooi was als je er dan weer met een kwast overheen ging. Ik moest dus best snel werken, wat nog best lastig was met al die voegen! Daarnaast was een paar weken hiervoor tijdens een wandeling mijn knieschijf uit de kom gegaan, waardoor ik een tijdje niet (goed) kon lopen en hiervoor krukken nodig had. Nu ging het al wel weer wat beter (lopen kon ik steeds meer zonder krukken), maar ik kon nog niet goed op mijn knie zitten. Deze was nog steeds dik door al het vocht en erg gevoelig. Niet bepaald handig als je de onderste tegels wilt schilderen en daarvoor wel echt op je knieën moet zitten.. 😅 Ik moest me nu dus in de gekste posities manoeuvreren om de randjes maar te kunnen schilderen, maar het was gelukt! 🤩

Nadat ik alle voegen had geschilderd, kon ik met de roller over de tegels. Helaas zag ik al snel dat je hierdoor echt een kleurverschil tussen het midden van de tegel en de net geschilderde voegen zag: de voegen waren veel witter en je kon heel duidelijk zien dat ik de voegen eerst met een kwast had gedaan. Hopen dus dat het zou wegtrekken naar mate er meer lagen waren aangebracht... 🙈

De volgende ochtend waren de tegels droog en kon de volgende laag worden aangebracht. Hier heeft Daan mij toen heel lief mee geholpen. Ik merkte aan mijn knie dat die het niet heel leuk had gevonden, al dat zitten erop. Ook deed mijn rug wat zeer van de rare posities om maar zo min mogelijk op mijn knie te leunen. 😬 De tweede laag zat erop en het toilet zag er al een stuk beter uit! Wauw! Echt zo veel beter dan eerst. 🤩 Voor het mooie moeten we er wel nog een laatste keer overheen, zodat je echt helemaal geen verschil meer tussen de voegen en het midden ziet en moeten we de waterbuizen bij het wasbakje opnieuw witten, maar het is al een hele verbetering!

Toen was het tijd voor het voor mij leukste onderdeel van het pimpen van het toilet...

Decoratie tijd! 🤩

Toen de tegels zo goed als droog waren kon ik beginnen met het decoreren. Daan heeft me geholpen met het ophangen van de spiegel en de wandplankjes, waarna ik de andere accessoires kon plaatsen. Weer een nieuw toiletmatje, prullenbakje en hier en daar wat kaarsen en andere versiering. Het is zo heerlijk ontspannend om hiermee bezig te zijn! Lekker kijken wat mooi bij elkaar staat en wat ik dus waar plaats. Ik kan hier zo makkelijk uren mee bezig zijn, heerlijk! 🥰

’s Avonds hebben we nog met zijn tweetjes de plafondlijsten op maat gemaakt en gemonteerd, om het helemaal af te maken. Ook heeft Daan de lamp vervangen door een lamp met sensor, zodat deze gelijk aangaat (en naderhand weer automatisch uitgaat) zodra de deur opengaat. Eenmaal beiden opgehangen, was het toilet helemaal klaar! 🤩


Als je nu de voor- en na foto’s ziet, is het zo’n verbetering! Geen vieze muur en gelige tegels meer! We zijn dus erg blij met ons nieuwe toilet. Zo zie je maar wat een nieuw likje verf en wat accessoires wel niet kunnen doen. Ik ben er wel een paar avonden mee zoet geweest, maar dan heb je wel wat. 🤗

Wat vinden jullie ervan? 🤗


54 weergaven0 opmerkingen
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Twitter - grijze cirkel
bottom of page