top of page
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Twitter - grijze cirkel

Our trip to... Gran Canaria!Ik durf wel te zeggen dat dit mijn favoriete reis tot nu toe is! In deze blog vertel ik je waarom 🤩.

Voorpret

Een vriendin van vroeger ging bijna elk jaar met haar ouders naar Gran Canaria en zij was er altijd heel enthousiast over. Ik moet ook zeggen dat de foto’s die ze dan liet zien ook erg veelbelovend waren. Mijn ouders zijn er ook ooit weleens geweest, maar nooit met ons erbij. Ook Daniël is er een keer met zijn ouders en broer geweest toen zijn ouders 25 jaar getrouwd waren. Er zijn dus genoeg mensen uit mijn omgeving die in ieder geval een keer naar Gran Canaria zijn geweest, maar ik? Ik nog nooit. Sterker nog, ik had sowieso nog nooit gevlogen! 😂 Toen mijn schoonouders vertelden dat ze weer eens naar Gran Canaria gingen, keken Daniël en ik elkaar aan en hadden we gelijk zoiets van: ‘Dat klinkt eigenlijk best goed! Waarom zullen wij dat niet ook doen?’. We waren beiden dat jaar nog niet veel vrij geweest en hadden drukke weken op werk achter de rug, dus besloten we gelijk een week in oktober vrij te nemen om naar Gran Canaria te gaan. Toen begon de ‘fun’: een hotel uitkiezen!

Vanaf het moment dat we hotels gingen bekijken, was ik eigenlijk al wel verliefd op het eiland. Ik vind het zo gaaf hoe je op een eiland zo’n variërend landschap hebt! Je hebt de duinen van Maspalomas, een caldera, bergen, mooie stranden, mooie begroeiing. Wat wil je nog meer? Het hotel zelf hadden we eigenlijk best snel uitgekozen: Taurito Princess in, waar kan het ook anders, Taurito. Het is niet een van de bekendste plaatsen op Gran Canaria, maar wel erg mooi! Het hotel lag precies in een baai, direct aan het strand. Daarnaast is het hotel half in de rotsen gebouwd, waardoor je een prachtig uitzicht hebt. We boekten het hotel en de vlucht, en toen was het aftellen naar oktober 2019 voor een weekje op het heerlijke Gran Canaria! 😍


De heenreis en aankomst

Een van de voordelen van het ouder worden is (soms dan) dat de tijd snel gaat, maar dan ook echt héél snel! Voordat we het wisten was het oktober en waren we die vrijdagavond bezig om onze koffers in te pakken. Die nacht zou onze wekker om 3 uur gaan en moesten we om 5 uur op Schiphol zijn, zodat we om 7 uur konden vertrekken met het vliegtuig. We hadden er onwijs veel zin in!

Toen was het zo ver. De wekker ging, we pakten de laatste spullen bij elkaar (Daniël pakte nog snel ongezien de ring in, aangezien hij wat van plan bleek te zijn deze vakantie 😂❤️) en werden door mijn schoonvader naar Schiphol gebracht. We waren bang dat het onderweg of op Schiphol wellicht druk zou zijn, dus waren we goed op tijd vertrokken. Achteraf wellicht iets te vroeg, aangezien we om 5 uur al helemaal klaar waren om het vliegtuig in te stappen: de koffers waren ingeleverd en we waren door de douane. Een klein dingetje: we konden pas vanaf 6:30 uur boarden. We hebben toen dus maar koffie gehaald en zijn rustig gaan zitten om wat wakker te worden. Gelukkig ging ook toen de tijd snel, aangezien we voordat we het wisten al op het bord zagen verschijnen dat we konden boarden! 🤩

We hadden fijne plaatsen in het vliegtuig. Aangezien het mijn eerste keer vliegen was, mocht ik van Daan bij het raam zitten zodat ik naar buiten kon kijken. Niet dat dat de hele vlucht kon, aangezien het de eerste 2 à 3 uur nog wel donker zou zijn, maar toch. We zaten vlak achter de vleugel en zaten wel prima. Vlak voordat we zouden vertrekken vertelde de piloot dat we in verband met tegenwind via Engeland moesten vliegen en dan een heel stuk over de Atlantische Oceaan zouden gaan, voordat we bij Portugal wat meer langs de kust zouden vliegen. Dit betekende dus dat we voornamelijk water zouden zien en niet zo veel van Frankrijk en Spanje. Ook zou de vlucht hierdoor bijna een uur langer duren. Duimen dus dat ik het vliegen leuk zou vinden! 😂 Helaas zouden we terug ook grotendeels in het donker vliegen, dus wel land hebben we niet gezien... Volgende keer beter!Toen was het moment daar, we gingen vertrekken! Het is best een apart gevoel, het opstijgen. Je wordt wat in je stoel gedrukt tijdens het gas geven en wanneer je zo steil omhooggaat. Daarna is het vliegen best relaxed. We hadden wat last van turbulentie, maar gelukkig niet zo veel. Doordat het tijdens het opstijgen nog donker was, konden we mooi de lichtjes van Amsterdam en de snelwegen zien en wat was dat mooi! Naarmate het licht werd heb ik wel wat mooie foto’s kunnen maken. De vlucht is mij prima bevallen! 🤗

Toen kwamen we bij Gran Canaria aan. Vanuit de lucht zie je mooi de variaties in natuur. Heel gaaf om te zien! Eenmaal geland was het daar al lekker warm, rond de 20 graden. En dat terwijl het pas een uur of 11 was. We werden vanaf de luchthaven opgehaald en naar het autoverhuurbedrijf gebracht. Daar stond onze stoere wagen op ons te wachten: een Fiat 500. met een panoramadakje. Toen konden we richting ons hotel. Wat is het hotel en de locatie prachtig! De lobby is halfopen en als je in de lift staat, heb je een panorama view van de omgeving. Van deze liften zijn er 3, dus je was ook lekker snel boven en beneden. Ik heb een filmpje ervan gemaakt, deze kan je hieronder zien:Wat hebben we gedaan?

De eerste twee dagen

Vermaakt hebben we ons zeker! De eerste dag hebben we lekker aan het zwembad en op het strand gelegen. We werden ook benaderd door een van de fotografen die daar werkzaam was, of we het leuk vonden om een fotoshoot te doen in de tuinen als herinnering aan deze vakantie. Dat leek mij zeker wel leuk! 🤩 Daan was iets minder enthousiast, maar dat was omdat hij er niet zo van houdt om op de foto te worden gezet. Achteraf bleek dat dat niet de enige reden was: hij wilde mij eigenlijk die maandag ongeveer ten huwelijk vragen, aangezien hij het niet gelijk de eerste of tweede dag wilde doen, maar ook niet pas aan het eind van de vakantie. Hij moest dus even improviseren, maar heeft mij uiteindelijk die avond ten huwelijk gevraagd. Het was super en totaal onverwacht! Dat is zeker een van mijn leukste herinneringen aan deze vakantie ❤️.

De volgende dag hadden we de fotoshoot in de tuinen. Dit was eigenlijk gelijk een soort verlovingsfotoshoot 😂. Een paar dagen later hebben we nog een shoot bij zonsondergang gemaakt. Dit was ook erg gaaf om eens te hebben gedaan samen! Ik ben nog steeds erg blij met de foto’s die zijn gemaakt. Tuurlijk hebben we onze herinneringen, maar dankzij de foto’s en het fotoalbum hebben we ook iets tastbaars en om later aan onze kinderen (en wellicht kleinkinderen) te laten zien ❤️.

Onze highlights!

Gran Canaria is een onwijs mooi eiland. We hebben dan ook heel veel rondgereden om zo veel mogelijk van het eiland te zien. We zijn naar verschillende stranden geweest (het strand van Anfi del Mar is met het turquoise water zeker weten mijn favoriet! Dat is ook het strand van de eerste foto hieronder) en zijn ook naar San Augustin geweest bij het appartementencomplex waar mijn ouders destijds verbleven. Ook heeft Daan laten zien in welk hotel hij destijds met zijn ouders heeft gezeten, een hotel waarvoor je uitgenodigd moet worden om daar te mogen verblijven. Toevallig was dat hotel niet ver bij dat van ons vandaan.

Een van de leukste dingen die we hebben gedaan is het rijden op een Vespa. Deze scooters gingen ongeveer 100 km/h, dus mocht je daarmee op de snelwegen daar rijden. Daar rijd je dan, op je Vespa op de snelweg! Dat was echt heel apart om mee te maken, maar wel onwijs leuk! En het grappige was nog wel, de eigenaar van het bedrijf dat die Vespa’s verhuurt is dan wel van origine Pools, maar hij heeft jaren in Nederland gewoond voordat hij naar Gran Canaria emigreerde. En waar woonde hij? In de woonwijk naast ons hier in Lelystad! Heel apart hoe klein de wereld soms toch wel kan zijn 😂.

Wat ook erg leuk was, was ons tochtje door de bergen. Er is een strand, Playa de Güigüi, welke verborgen ligt tussen de rotsen. Je komt daar via de bergen en moet dan het laatste stuk lopen om daar te komen. Op de foto’s zag dit strand er erg mooi uit, dus probeerden we daar te komen. Echter is dat nog best lastig, met een Fiat 500. De wegen waar soms best steil en smal. Je kon soms net aan, of zelfs helemaal niet, met twee auto’s naast elkaar rijden. Het was dus steeds hopen dat je geen tegenligger zou tegenkomen! Onderweg kwamen we ook gekleurde rotsen tegen, wat heel indrukwekkend was om te zien. Helaas hebben we het strand nooit gevonden. We waren inmiddels al een paar uur onderweg en het was al laat aan het worden, dus zijn we op den duur maar omgekeerd. Maar deze tocht door de bergen in ons Fiatje was zeker iets wat we zeker blijven onthouden!

Toen we onze route startten kwamen we nog langs Molino Viento in de Barranco de Mogán, een witte windmolen uit de 18e eeuw.

Op een van de laatste dagen hebben we ook een kamelentocht door de duinen van Maspalomas gemaakt. Of eigenlijk, op de rug van een dromedaris. Het was, laat ik zeggen, bijzonder om eens te hebben meegemaakt, maar ik zou het niet nog eens doen. Laat ik voorop stellen dat de dieren goed verzorgd worden en er ook voor wordt gezorgd dat ze wel voldoende rust krijgen, maar ik vond het wel erg zielig hoe ze allemaal aan elkaar vast waren gemaakt om zo de tocht te lopen. Daardoor zaten we er toch wel met een dubbel gevoel op. Het waren wel hele mooie dieren om te zien! Maar zo’n tocht als deze zullen we niet meer doen, zeker niet op de manier hoe het nu was 🙈.


Wat is er verder te doen?

Ondanks dat we best veel hebben gezien en gedaan, hebben ook wij nog steeds dingen op ons lijstje staan die we de volgende keer willen bekijken. Er valt namelijk nog veel meer te doen op Gran Canaria, maar daar zijn wij ook niet aan toe gekomen. Zo heb je de Jardin Canario, de grootste botanische tuin van Spanje. Deze is 10 hectare groot en bevind zich vlak bij Las Palmas. Je kan er 500 verschillende Canarische plantensoorten vinden! Dit lijkt me dus erg gaaf om eens te bezoeken 😍.


Ook heb je de Roque Nublo, hét symbool van Gran Canaria, wat een gigantische basaltrots van 80 meter hoog is en welke zich op ruim 1800 meter hoogte bevindt! Er loopt in de buurt een wandelpad, pad GC-600, waar vandaan je de rots goed kan zien en waar vandaan je in de verte zelfs buureiland Tenerife kan zien liggen!

Over hoogte gesproken: het hoogste punt van het eiland is Pico de las Nieves. Dit dit punt bevindt zich op 1918 meter hoog. Helemaal aan de top is een militaire basis, daar kan je dus helaas niet komen. Wel is er iets lager een uitkijkpunt waar je als nog van het prachtige uitzicht kan genieten 🤗

Als je erg van wandelen houdt, is de Caldera de Los Marteles zeker een plek die je moet bezoeken. Deze vulkanische caldera is een natuurreservaat met een wandelroute van 7,5 kilometer door een mooi stukje natuur. Daarnaast ligt langs deze route een traditionele kaasboerderij waar de Valsequillo-kazen worden gemaakt.

Een ander mooi stukje natuur is El Oasis. El Oasis bevindt zich aan het westelijke uiteinde van de duinen van Maspalomas en is een overblijfsel van een zeewaterlagune, welke is omringd met palmbomen. Mocht je van vogels spotten houden ga je deze plek zeker leuk vinden: hier zie je namelijk veel trekvogels die hier op hun weg naar Afrika even stoppen 🌴.

Naderhand zag ik nog een ander hotel welke mij ook wel erg mooi had geleken, namelijk Parador de Cruz de Tejeda. Deze ligt op een berg in Tejeda, waardoor je een mooi panoramisch uitzicht over de bergen hebt. Hoe gaaf is dat?! Ik zou heel graag nog eens terug willen naar Gran Canaria, dus wie weet! 😍


Conclusie

Al met al kan ik wel zeggen dat dit een van mijn favoriete vakanties tot nu toe is! 🤩 Alles bij elkaar was zó gaaf! Het is een prachtig eiland met voor ieder wat wils, er is een heerlijk klimaat (ik ben een echte koukleum en ik heb het daar geen moment koud gehad, ondanks dat we daar eind oktober waren) en ook het eten is er erg goed. Ik heb nog regelmatig heimwee naar deze vakantie en ik kan niet wachten om er weer eens terug te zijn!

Naar welke vakantie of naar welk land heb jij nog steeds heimwee? En waar zou je graag nog eens naartoe willen gaan? Let me know in de reacties!


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven