top of page
 • Facebook - grijze cirkel
 • Instagram - grijze cirkel
 • Twitter - grijze cirkel

Review: Apple Watch Series 6


Een van de handige gadgets die Apple heeft is de Apple Watch waarvan de eerste Watch in september 2014 werd gepresenteerd. Inmiddels zijn we 7 jaar verder en is de Apple Watch Series 6 alweer een paar maanden uit, samen met de nieuwe Apple Watch SE. Zelf heb ik mijn Watch nu ongeveer 4 maanden en heb ik deze bijna dagelijks gedragen. Daarom vond ik het leuk om hier een review over te schrijven.

Omschrijving en belangrijke specificaties

Dit is de omschrijving van de Apple Watch zoals deze op Coolblue staat:

“Houd jouw gezondheid en al je berichten continu in de gaten met Apple Watch Series 6. Met de saturatiemeter meet Apple Watch het zuurstofgehalte in je bloed. Met die gegevens geeft Apple Watch inzicht in je conditie en je stressniveau. Dankzij ademhalingsoefeningen en mindfulness verlaag je dat niveau met Apple Watch. Op het altijd-aan scherm zie je de hele dag door je belangrijkste meldingen. Ook als de zon erop schijnt, want het scherm van Series 6 is beter dan dat van zijn voorganger. Apple Watch heeft een eigen slaaptracker. Draag Apple Watch 's nachts en je ziet de volgende dag precies hoe lang je hebt geslapen.”

Naast de saturatiemeter, ademhalingsoefeningen, always-on display en de slaaptracker zijn er nog meer specificaties:

 • Hartritme meten met de ECG-app;

 • Workouts bijhouden;

 • Waterbestendig tot 50 meter diep;

 • SOS-noodmelding;

 • Gyroscoop;

 • Omgevingslichtsensor;

 • Speaker is 50% luider vergeleken met de Series 5;

 • Microfoon;

 • Apple Pay;

 • Gymkit;

 • Capaciteit van 32GB;

 • Achterzijde van keramiek en saffierkristal;

 • LTPO OLED always-on display (helderheid van 1000 nits);

 • S6 SiP met 64-bits dual-core processor welke 20% sneller is dan de series 5;

 • W3 Apple Wireless chip;

 • U1 chip (Ultra wideband);

 • Wifi (802.11b/g/n 2,4 GHz en 5 GHz);

 • Bluetooth 5.0;

 • Ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterij tot 18 uur;

 • Magnetische oplaadkabel.

Afmetingen:

40mm: 40mm x 34 mm x 10,7mm (hxbxd)

44mm: 44mm x 38mm x 10,7mm (hxbxd)

Gewicht:

40mm: 30,5 gram

44mm: 36,5 gram

Verkrijgbaar met een aluminiumkast in de kleuren zilver, space grey, goud, blauw en rood. Daarnaast zijn er verschillende bandjes waarmee hij geleverd kan worden:

 • Solobandje;

 • Gevlochten solobandje;

 • Sportbandje;

 • Geweven sportbandje.

Ook de bandjes zijn in verschillende kleuren leverbaar. Ze worden standaard in de kleur van het kastje geleverd, mits je op de Applewebsite besteld en zelf een andere kleur aangeeft. Pff, oké, dat waren de specificaties. Een hele grote opsomming, maar het komt erop neer dat de Apple Watch Series 6 erg veelzijdig is, in meerdere kleuren en formaten beschikbaar is en zeker handig is als je veel producten van Apple hebt, zoals een iPhone en/of MacBook. Zelf heb ik zo wel een iPhone als een MacBook, dus kon ik mijn Watch goed testen.My opinion

Ik ben heel erg blij met mijn Watch! Vergeleken met oudere modellen is hij een stuk sneller en heb je ook nieuwe opties erbij gekregen. Nu is dit mijn eerste Apple Watch en heb ik dus niet veel om het mee te vergelijken, enkel de Series 3 die ik hiervoor twee weekjes heb gebruikt om te kijken of ik zo’n Watch wel wat vind. Daar was ik toen al erg enthousiast over en vergeleken met de Series 3 is het wel echt een hele verbetering! Al schijnt het verschil met de Series 5 op de processor en de verbetering van het scherm na niet heel groot verschil te zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de saturatieapp en de ECG-optie zelden gebruik, maar het is wel grappig om het te hebben. Ik vind het ideaal dat alle meldingen van mijn iPhone ook op mijn Watch binnenkomen (jouw iPhonescherm licht dan ook niet meer op wanneer je jouw Watch om heb. Handig als je het niet fijn vindt al mensen zien dat je berichtjes binnenkrijgt en gelijk gaan kijken wat voor meldingen het dan zijn). Daarnaast is het mogelijk om met jouw Watch een telefoontje op te nemen wanneer je bijvoorbeeld jouw iPhone even niet bij de hand hebt. Je kan het hele gesprek via jouw Watch voeren, of je kan op den duur overschakelen naar jouw iPhone en zo het gesprek voortzetten. Ideaal! Zelf luister ik heel vaak muziek via Spotify en met deze Watch is het mogelijk om jouw muziek te bedienen. Je kan terug- of verdergaan naar een liedje en doorspoelen, maar je kan ook door jouw afspeellijsten scrollen en zo een liedje kiezen. Het is mogelijk om via jouw Watch zelf muziek af te spelen, al vind ik dat geluid niet heel mooi klinken. Nou is het ook geen muziekboxje, dus had ik eigenlijk ook niet verwacht dat het geluid super zou zijn. Ik gebruik deze optie vooral wanneer ik muziek afspeel in mijn auto of thuis bij het afspelen via de boxen. Andere opties waar ik erg blij mee ben zijn Apple Pay en het kunnen unlocken van jouw MacBook en sinds kort ook jouw iPhone met jouw Apple Watch. Sinds ik mijn Watch heb gebruik ik deze standaard bij het betalen. Je hoeft dan niet moeilijk te doen met jouw iPhone om jouw toegangscode nog in te voeren. Je drukt enkel 2 keer op de zijkant van het kastje en jouw Wallet wordt geopend, waarna je kan betalen. Het unlocken van jouw MacBook en iPhone is ook een hele fijne optie! Zodra het scherm van jouw MacBook aangaat en je jouw Watch omhebt, kan je instellen dat jouw Watch dan jouw MacBook kan ontgrendelen zodat je geen wachtwoord hoeft in te voeren of je vinger op de Touch-ID scanner hoeft te leggen (als je deze hebt). Het unlocken van jouw iPhone is pas mogelijk sinds de laatste IOS 14.5 update, maar wat ben ik daar blij mee! Sinds je op openbare binnenplaatsen een mondkapje op moet, was het niet mogelijk om jouw iPhone te ontgrendelen d.m.v. Face ID. Je moest dan dus steeds jouw toegangscode invoeren en als je even snel een kaart via Stocard erbij wilde pakken of ergens anders voor snel jouw iPhone wilde unlocken, was je toch wel langer bezig. Tot nu! Jouw iPhone detecteert nu tijdens het unlocken dat je een mondkapje ophebt en als je dan jouw Watch om hebt, zal deze jouw iPhone ontgrendelen! Wat een verbetering! Je kan jouw iPhone personaliseren door middel van de wijzerplaten. Deze kan je zelf makkelijk wijzigen en er bestaan apps om een eigen wijzerplaat te maken. Zo kan je niet alleen jouw Watch met het verwisselbare bandje bij jouw outfit laten matchen, maar ook door middel van de wijzerplaat. Ook staan hier 1 of meer snelkoppelingen naar apps die je veel gebruikt zodat je die niet steeds in het overzicht hoeft op te zoeken. Zelf heb ik daar mijn batterijpercentage, het weer, Stocard en de work-out app staan. De enige minpuntjes die ik bij deze Watch heb is hoe WhatsApp erop werkt. Je kan berichtjes lezen, maar het is bijvoorbeeld niet mogelijk om d.m.v. een toetsenbordje op een berichtje te reageren. Dit kan overigens wel d.m.v. een spraakbericht welke dan wordt omgezet in tekst, maar persoonlijk vind ik dat niet zo fijn en dus mag dat wat mij betreft wel verbeterd worden, maar verder heb ik eigenlijk niks op de Watch aan te merken. Ik ben er heel erg blij mee en draag hem iedere dag! Ik ben dus heel erg blij met mijn Watch en zal hem zeker blijven gebruiken! Hebben jullie ook een Apple Watch of een andere smart Watch? Let me know!


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven