top of page
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Twitter - grijze cirkel

Review: Clay And Glow lip scrub en Vitamine C SerumHet was een tijdje een hele hype op social media, waardoor je er continue reclame van zag: Sand and Sky. Sand and Sky is een merk uit Australië dat voor hun gezichtsmasker gebruik maakte van roze klei uit Australië. Overal op social media zag je dus steeds het ene na het andere roze gezicht voorbij komen van mensen die dat masker hadden geprobeerd. Even later zag ik dat er ook een Nederlands bedrijf was die roze maskers maakt (weliswaar met klei vanuit Frankrijk, maar ze blijven roze!) en verkoopt: Clay And Glow. Toen werd ik toch wel nieuwsgierig! Ik heb toen het masker van Clay And Glow eens besteld. Dat is nu een aantal maanden geleden en sindsdien heb ik het meerdere keren gebruikt om er een goede mening over te kunnen geven, dus over het masker later meer! Waar ik als eerst over wilde schrijven, zijn twee andere Clay And Glow producten die ik recent heb gekocht. Dat is namelijk het leuke aan Clay And Glow; ze verkopen niet alleen het roze masker, maar ook nog allerlei andere producten! In deze blog lees je daarom meer over 2 daarvan: de lip scrub en het vitamine C serum..

Over Clay And GlowClay And Glow is een Nederlands merk. Het begon allemaal met Julia Veer die veel last had van allergische reacties op verzorgingsproducten en een acné gevoelige huid. Ze kwam daarom op het idee om het heft in eigen handen te nemen en op zoek te gaan naar ingrediënten, om zelf de juiste verzorgingsproducten voor haar huid te kunnen maken. Ze heeft veel contact gehad met chemisten in het buitenland, zoals uit Parijs en Barcelona, maar die leken niet goed te begrijpen wat ze wilde. Mede omdat ze nog jong (21) en een vrouw was en ze haar daarom niet zo serieus namen... Discriminatie? Zo zou je het misschien wel kunnen zien... Al denk ik dat ze daar nu achteraf wel spijt van zullen hebben! Uiteindelijk heeft ze een chemist hier in Nederland gevonden en groeit Clay And Glow met de dag meer!


Een aantal producten heb ik al genoemd, maar naast het masker, de lip scrub en het serum hebben ze ook andere beauty-producten. Dit zijn alle producten die Clay And Glow op dit moment heeft:


  • Het masker;

  • Een hydraterende moisturizer;

  • Een gezichtsscrub;

  • De Straw-Jelly cleanser;

  • 3 lip scrubs in de smaken Strawberry, Berry Taste en Bubblegum;

  • Een vitamine C serum;

  • NIEUW!! Een toner.


Het fijne aan de producten is dat ze allemaal zo natuurlijk mogelijk zijn. Ze bevatten geen parabenen, gluten, siliconen of parfum en ze zijn dierproefvrij! Zelf vind ik dat toch wel een fijn idee, laat de natuur zijn werk maar doen door natuurlijke ingrediënten te gebruiken! Ze blijven trouwens ook innoveren en nieuwe producten bedenken en maken. Dit doen ze eigenlijk op aanvraag van de volgers! Dus mocht je nog een suggestie van een product hebben, laat het dan zeker aan hen weten en wie weet wordt dat wel een nieuw product!


De Strawberry lip scrubZodra ik het masker heb gebruikt (daarover meer in een andere blog!), vind ik het ook heerlijk om mijn lippen te scrubben zodat echt mijn hele gezicht lekker zacht is. Ik heb een tijdje de lipscrub van Kruidvat Originals gebruikt (lees mijn review daarover HIER), maar deze vond ik niet zo fijn. Toen ik even later op social media zag dat Clay And Glow een nieuw product had, de lipscrubs, moest ik deze dus wel proberen!

De lip scrubs zijn er dus in 3 smaken: Strawberry, Berry Taste en Bubblegum. Ikzelf ben gek op aardbeien, dus was voor mij de keuze welke ik zou nemen al snel gemaakt. Dit zegt Clay and Glow over de ingrediënten van de scrubs:


"De Clay And Glow Lip Scrubs bevatten een fruitige mix van 100% natuurlijke ingrediënten. Het is geformuleerd met verschillende aroma's om het een rijke geur te geven, suiker om de lippen te exfoliëren en sheaboter, amandelolie, verschillende soorten fruit en vitamine E om de lippen te voeden. Deze Lip Scrubs zijn ook eetbaar en geven je lippen een fruitige smaak."

De scrubs bevatten ook geen parabenen, siliconen, gluten of PEG's en zijn 100% dierproefvrij, net zoals hun andere producten dus! De volledige ingrediëntenlijst zie je op de derde foto hierboven.


Op de foto hierboven zie je wat meer van de scrub. Zodra je het potje openmaakt, komt de aardbeiengeur je gelijk tegemoet. Het ruikt super lekker! De geur doet mij denken aan de aardbeien Bubblelicious kauwgom die ik vroeger weleens haalde. Zodra ik wat uit het potje haal, voel ik gelijk dat het inderdaad pure suiker is met wat oliën en extracten: het voelt goed ruw en brokkelt wat af met het opsmeren en scrubben. De geur van aardbeien komt tijdens het scrubben nog meer in je neus, waardoor je eigenlijk de scrub zo wil opeten haha. Dat zou ook kunnen, aangezien het allemaal natuurlijke ingrediënten zijn die niet schadelijk zijn om te eten! Ik merk dat de scrub goed zijn werk doet. Het suiker scrubt mijn lippen goed glad en de oliën en extracten die erin zitten maken mijn lippen lekker zacht. Ik merk wel dat de rode kleur wat afgeeft, aangezien niet alleen mijn lippen wat rood zijn, maar ook een gedeelte om mijn mond heen. Gelukkig is dit wel makkelijk weg te halen met wat water. De scrub kan je het makkelijkst verwijderen met wat water, maar zelf maak ik mijn lippen wat nat en haal ik het dan weg met een tissue. Zodra de scrub verwijderd is, zijn mijn lippen heerlijk zacht en glad. De perfecte basis voor een lipstick! Er is zelfs nog een beetje een aardbeiensmaak op mijn lippen achtergebleven, zeker niet erg voor een aardbeienliefhebber zoals ik!

Ik ben dus erg tevreden met deze scrub! Het op smeren is misschien door het afbrokkelen een beetje een kliederboel, maar de scrub doet wel erg goed zijn werk! Zolang je het boven de wastafel doet of ervoor zorgt dat je iets op je schoot hebt liggen om de scrubdeeltjes mee op te vangen, is er niks aan de hand.

De scrubs zijn bij Ici Paris te koop voor €10,95 per stuk (zonder kortingen) of op de website van Clay And Glow zelf. Op hun website hebben ze ook leuke bundels waarmee je goedkoper uit bent, zoals deze bundel waarbij je alle 3 de lip scrub krijgt! Neem dus zeker een kijkje!

 

Het Vitamine C serum


Het vitamine C serum is het nieuwste product van Clay and Glow. Dit serum bevat meerdere antioxidanten, vitamines (zoals vitamine C, B3 en B5) en huidherstellende ingrediënten als hyaluronzuur, Niacinamide. Deze combinatie van ingrediënten helpt pigmentatie vlekjes te verminderen, beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf (zoals UV-licht van de zon), verkleint de poriën en zorgt voor een mooie glowy en gelijkmatige teint. Vitamine C is een bekend en ook wel onmisbaar ingrediënt in de huidverzorging. Het is namelijk een krachtige bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals UV-licht, en het hersteld en vernieuwd de huid. Je krijgt hierdoor een sterkere huid waarvan pigmentvlekjes langzaam lichter worden en je een egale teint krijgt.


De vitamine B3, oftewel de Niacinamide, vermindert grote poriën en lijntjes in je gezicht. Het werkt ook ontstekingsremmend en is daarom ook erg fijn voor mensen met acne, rosacea of andere huidaandoeningen. Het vermindert namelijk de jeuk, roodheid en zwelling en zorgt er zo voor dat de doffe huid weer gelijkmatig en glowy wordt.


De vitamine B5, ook wel bekend als Pathenol, is een antioxidant die de huid kalmeert en voedt wanneer deze droog en/of geïrriteerd is. Het herstelt de vochtbalans van de huid en stimuleert de aanmaak van nieuw huidweefsel. Hierom is dit ingrediënt erg goed voor anti-aging.


De hyaluronzuur is ook een bekend ingrediënt en staat erom bekend de huid erg goed te hydrateren en volume te geven. Fijne lijntjes en rimpels worden minder, de huid wordt steviger en gaat er gezonder uitzien.

Het serum zit dus bomvol ingrediënten die erg goed zijn voor jouw huid. Daarnaast zitten ook hier geen parabenen, siliconen en gluten in, is het serum 94,6% natuurlijk en 100% dierproefvrij! De volledige ingrediëntenlijst kan je ook weer op de foto terugvinden.

Textuur van het vitamine C serum
Textuur van het vitamine C serum

Voordat ik het serum aanbreng, heb ik mijn gezicht gewassen en nog even met een make-up remover wat schoongemaakt. Op deze manier kan je huid het serum het beste opnemen. Op de foto hierboven zie je hoe het serum eruit zit. Het is eruit te halen met een pipet, waardoor het goed te doseren is. Het serum voelt wat plakkerig aan en is ook vrij dik, maar wordt echt snel door de huid opgenomen. Alle andere serums die ik heb gehad waren altijd erg dun, waardoor je het heel snel moest uitsmeren om te voorkomen dat het al van je gezicht af liep. Bij dit serum is dat zeker niet het geval!

Soms droogt het erg snel; ik was nog bezig met het uitsmeren, maar op sommige plekken ging dat al niet meer doordat mijn huid het al had opgenomen. Ondanks de andere serums die ik hiervoor had geprobeerd, lijkt mijn huid dus best wel behoefte te hebben aan een serum als deze.

Mijn huid voelt na het aanbrengen eventjes wat plakkerig aan, dat is wel wennen. Dit duurt echter maar een minuutje, daarna is mijn huid heerlijk zacht. Om het serum goed in de huid te laten opnemen, laat je het 5 minuten intrekken voordat je verder gaat met de rest van je skin care routine. Mijn huid heeft daarna een gezonde glow en voelt goed gevoed aan. In combinatie met mijn dagcrème is dit eigenlijk al best een goede basis voor mijn make-up. Mijn huid straalt! Ik heb hier en daar wat vlekjes die ook steeds lichter lijken te worden en mijn huid wordt ook steeds rustiger. Dit is nu na een paar weekjes gebruiken. Ik ben dus erg fan van dit serum! Ik zal hem zeker blijven gebruiken en ben benieuwd hoe mijn huid er na nog langer gebruik van uit gaat zien.

Het serum is net als de scrubs bij Ici Paris te koop voor €36,95 (zonder kortingen) of op de website van Clay And Glow zelf.


Eindoordeel

Ik ben erg blij met mijn Clay And Glow aankopen! Ze behoren inmiddels echt tot mijn skin care routine en ik zal ze zeker blijven gebruiken.

Ben je benieuwd wat ik van het masker vind? Kijk dan zeker uit naar mijn volgende blog, daarin vertel ik je er meer over!


300 weergaven0 opmerkingen