top of page
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Twitter - grijze cirkel

Review: Kruidvat Originals lip scrub & balmJaren terug heb ik een hele tijd een gezichtsscrub van Kruidvat Originals gebruikt, namelijk deze met abrikoos. Deze vond ik destijds erg fijn werken. Later ben ik overgestapt op mijn gezichtsscrub van Clinique aangezien mijn huid daar nog beter op reageerde, maar het merk Kruidvat Originals is wel blijven hangen. Toen ik ergens las dat ze nu ook een scrub voor je lippen hebben, moest ik deze wel proberen! En voor €2,29 per potje is het het geld ook zeker niet.


Naast de Almond lip scrub heb ik ook de Coconut Oil lip balm aangeschaft. Ik hou van de geur van kokos en was daarom ook best benieuwd naar deze balm. Mocht je geen fan van kokos zijn is er ook een abrikozen lip balm.

Wat betreft de verpakking zien ze er misschien simpel, maar wel mooi uit. Op de gekleurde verpakking staat duidelijk omschreven welk potje wat is en wat de ingrediënten zijn die erin zitten. Het zijn lekker vrolijke en zomerse kleurtjes. De potjes zelf zijn net als de rest van de Kruidvat Originals serie gemaakt van donkerbruin/zwart glas met een plastic draaidop. Ondanks de prijs voelen ze hierdoor toch luxueus aan! Wel doen ze mij op de een of andere manier denken aan apothekerspotjes? Maar dat ligt aan mij, haha.

Kruidvat Originals Almond Lipscrub


De scrub ruikt allereerst heerlijk! Het is een zoetige geur met een vleugje amandel. Wat ikzelf wel minder fijn vind, is dat je je vingers moet gebruiken om de scrub eruit te krijgen. Ik vind dat bij alles in potjes een nadeel, aangezien je dan snel hebt dat product onder je nagels gaat zitten. De consistentie is aan het.begin vrij hard, dit komt door de kokosolie die erin zit. Je moet dus wat harder drukken om door het bovenste laagje te komen en met je vinger wat uit het potje te pakken. De warmte van de huid helpt hier gelukkig wel bij.

Als je de scrub op je lippen smeert, merk je ook weer dat er kokosolie in zit: door de warmte van je lippen en vinger smelt de scrub zo wat op de lippen. Je kan het hierdoor makkelijk verdelen. Persoonlijk had ik het fijner gevonden als er net wat meer scrubdeeltjes in zaten, dat valt mij ergens best wel tegen. Ik voel enkel hier en daar een korreltje en heb daardoor het gevoel alsof ik met 2 scrubkorreltjes mijn hele lippen moet scrubben. Dat vind ik dus wel een minpuntje! Ondanks dat er vrij weinig scrubdeeltjes in zitten, maakt de kokosolie die erin zit de lippen wel zacht. Ik had ergens wel meer van deze scrub verwacht, want zachte lippen kan ik ook enkel met een lip balm krijgen. Ik wilde juist een scrub om losse velletjes mee weg te halen en daarvoor zitten er hier gewoon te weinig scrubdeeltjes in... Helaas, het viel te proberen, maar van de scrub ben ik dus niet heel erg fan.

 

Kruidvat Originals Coconut lip balmNet als de scrub is de lip balm aan het begin ook vrij hard. Het smelt wel een beetje zodra je met je vinger wat uit het potje wil halen. Hierdoor is het makkelijk te verspreiden over je lippen. De balm heeft best wel een kokosgeur. Ikzelf als kokos liefhebber vind dat dus heerlijk! Mocht je daar minder fan van zijn, dan kan je deze balsem wel beter overslaan. De balm maakt mijn lippen lekker zacht. Het voelt ergens een beetje aan zoals een lip gloss, alleen dan zonder het plakkerige gevoel. Wat ik ermee bedoel is dat het best een tijdje duurt voordat de balm intrekt. Zelf vind ik dat niet erg, maar het zou kunnen dat jij het minder fijn vind. Ik heb alleen na een tijdje niet het gevoel dat het mijn lippen zodanig voedt, dat ik het niet meer hoef te gebruiken. Ik moet eigenlijk de hele dag wel de balm blijven gebruiken om een zacht gevoel te hebben. Ik betwijfel dus of het ook echt goed voedt zoals andere lip balsems.

Eindoordeel

Op zich zijn het prima producten, maar zelf had ik er wel meer van verwacht. Voornamelijk van de lip scrub. Het scheelt dat ze niet zo duur zijn, dus kan je het altijd zelf proberen. Wellicht vind jij ze wel fijn werken! Voor de prijs hoef je ze in ieder geval niet te laten liggen.


552 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Twitter - grijze cirkel