top of page
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Twitter - grijze cirkel

Review: The Bold TypeHet was de zoveelste avond tijdens de tweede lockdown dat ik wat op Netflix zat te scrollen. Daniël en ik hebben geen zin om iedere avond film te kijken en toen er nog een avondklok was, konden we ook niet ‘s avonds even een rondje gaan rijden. Dat wilden we nog weleens doen als we wel eventjes de deur uit wilden en aangezien we het allebei heerlijk vinden om rond te rijden, was die keuze dan steeds snel gemaakt. Nu met de avondklok zat dat er alleen niet meer in en dus zat Daan weer eens op zijn laptop en zat ik Netflix af te struinen naar een leuke serie of film. En toen kwam ik deze serie tegen... Ik moet eerlijk zeggen; de titel sprak mij niet gelijk aan, maar toen ik de omschrijving las en de eerste aflevering had gezien? Lees snel verder hoe ik er later over dacht!

The Bold Type

Laat ik allereerst beginnen bij de omschrijving die bij deze serie op Netflix staat:

“Bij een vrouwentijdschrift in New York combineren drie millennials hun carrières, de liefde, vriendschappen en het stadsleven. Ze proberen hun eigen stem te vinden.”

The Bold Type gaat dus over drie vriendinnen en collega’s, namelijk Jane Sloan (Katie Stevens), Kat Edison (Aisha Dee) en Sutton Brady (Meghann Fahy), die bij een vrouwenmagazine genaamd Scarlet in New York werken. Scarlet is geïnspireerd op het bekende Cosmopolitan, dus dan heb je al wel een idee wat voor magazine het is. Jane probeert door te breken als politiek journalist, Kat is het hoofd van de Social Media afdeling en Sutton is de assistente van een van de vaste redacteurs, maar wil niks liever dan een baan in de styling krijgen.

De serie volgt hun levens en de struggles die ze tegenkomen bij het combineren van hun carrière, relaties en vriendschappen. In het drukke leven van een millennial in New York is dat namelijk niet altijd even makkelijk, met zo hilarische, verdrietige en soms herkenbare situaties als gevolg.

Oké, toen ik dat las was ikzelf al wel erg nieuwsgierig naar deze serie! Inmiddels heb ik alle 4 de seizoenen gezien en ik kan al wel verklappen dat ik heel enthousiast bent! Dus hierbij, mijn mening over The Bold Type!

My opinion

The Bold Type is vanaf de eerste aflevering al een van mijn favoriete series geworden! Het is een hele vermakelijke serie met veel humor. Zelf vind ik het een beetje een mix van Sex & The City, Emiliy in Paris en The Devil Wears Prada door de combinatie van mode, seks (veel seks, als in seksuele of intieme momenten/grappen en meer) en het runnen van een blad. The Bold Type laat goed zien hoe goed een band tussen vriendinnen kan zijn en hoe zij elkaar door en door kennen en steunen. Dit vond ik erg leuk en mooi om te zien en deed mij beseffen hoe fijn het eigenlijk is als je zoiets hebt. Verder vind ik het erg leuk om te zien hoe het er bij een tijdschrift aan toe kan gaan (ondanks dat de serie natuurlijk ook fictieve aspecten heeft) en het heeft mij zelfs even doen denken dat journalistiek misschien niet iets voor mij zou kunnen zijn? Toen bedacht ik me dat ik het niet zie zitten om nog een 4-jarige Hbo-opleiding te moeten volgen, dus heb ik die gedachte al snel van mij afgeschreven (snap je hem, afgeschreven 😜).

Wat ik persoonlijk ook erg leuk aan deze serie vind is de diversiteit die erin naar voren komt, bijvoorbeeld het ontdekken van jouw eigen geaardheid, homoseksualiteit, dragqueens. Maar ook wat heftigere onderwerpen worden besproken, zoals het hebben van een ziekte, seksueel misbruik en het hebben van een miskraam. Het laat zien hoe het echte leven kan zijn en hoe mensen daarmee om (kunnen) gaan en persoonlijk vind ik dat altijd erg fijn. Het zijn onderwerpen die niet makkelijk te bespreken zijn en waar soms nog best een taboe op rust, dus als ze dan in een serie worden besproken juich ik dat alleen maar toe!

Al met al ben ik dus erg enthousiast over deze serie! Inmiddels heb ik alle 4 de seizoenen op Netflix gezien en kan ik niet wachten tot het 5e en helaas ook laatste seizoen erop staat. Het schijnt dat deze op 27 en 28 mei 2021 in Amerika uitkomt, dus laten we hopen dat het dan ook niet lang meer duurt voordat de afleveringen op Netflix verschijnen!


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Twitter - grijze cirkel