top of page
 • Facebook - grijze cirkel
 • Instagram - grijze cirkel
 • Twitter - grijze cirkel

You've got to love music, right?! I do!


Tekst: 'Music touches us emotionally, where words alone can't.'
Bron: radiopark.de

Het is een tijdje geleden dat ik een blog heb geplaatst, maar ik ben er weer! Ik heb een super vakantie gehad (daarover vertel ik later meer!) en ben dus klaar om weer leuke blogs te schrijven. Met als eerste deze blog over iets waar ik erg van houd: muziek! Zoals de titel al zegt: 'You've got to love music, right?! I do!' Ik houd oprecht heel erg van muziek. Er gaat geen dag voorbij dat ik geen muziek luister. Het is voor mij een uitlaatklep en een manier om te ontspannen. Ik kan zó genieten van een mooi nummer en er ook emotioneel van worden wanneer een nummer mij echt raakt. Dit heb ik niet bij veel liedjes, maar áls het me raakt dan weet ik zeker dat het een goed nummer is. Ik heb jarenlang ook op dansles gezeten en vind het ook nog steeds erg leuk om te dansen. Me lekker laten gaan op de muziek en mijn hoofd leegmaken. Heerlijk is dat. Ik zit er zelfs aan te denken om deze oude hobby weer te gaan oppakken!


Ontstaan van mijn liefde voor muziek

Ik heb dus jarenlang op dansen gezeten. Dit is ontstaan doordat mijn zus Linda al op les zat en ik eens met haar meeging. Ze waren bezig met een pasje te leren, waar mn zus wat moeite mee had. Ik gaf toen aan dat ze het anders moest doen en deed het dus even voor, haha. De docente zag dat en liet mij die les toen meedansen. Ik vond het zo leuk! Die dag is mijn liefde voor dans en ook voor muziek geboren! Ik heb toen jarenlang dansles gehad en heb ook meerdere keren meegedaan aan wedstrijden, zowel met een team als solo. Ik zat ook ondanks mijn leeftijd (ik was toen ongeveer 12) bij mijn zus in de groep, omdat de groep van mijn eigen leeftijd te makkelijk was. Uiteindelijk ben ik gestopt om me op school te kunnen focussen en omdat de vermoeidheid toen begon op te treden, maar al met al heb ik ongeveer 8 jaar les gehad. Het heette Dance 4 Fans en was een mix van hiphop, streetdance en modern. Het was eigenlijk van alles wat en dat maakte het zo leuk. Een van de keren dat ik meedeed aan een wedstrijd, dat was een Nederlands kampioenschap, staat ook op YouTube. Mocht je het willen zien, het filmpje heb ik hieronder gezet. Let niet op de beeldkwaliteit, deze is niet zo geweldig meer 😂:Naast dansen heb ik het ook altijd leuk gevonden om muziek te maken. Mijn liefde voor zingen is ontstaan tijdens kamp van klas 1. De dag dat we aankwamen speelde mijn muziekdocent 's avonds wat keyboard en iedereen kon meezingen. Ik weet nog dat iemand toen 'The A Team' van Ed Sheeran ging zingen, een liedje dat ik toen al erg mooi vond. Ik begon mee te zingen en ze vroeg toen of ik niet even wilde zingen onder begeleiding van mijn muziekdocent, dus dat deed ik. Mijn hart klopte in mijn keel, want dat zou de eerste keer zijn dat ik voor anderen zou zingen. Toen ik klaar was, begonnen allerlei klasgenoten die om ons heen stonden te klappen en kreeg ik allerlei complimenten, ook van mijn muziekdocent. Als ik er nu jaren later aan terug denk vraag ik me ergens af of ik echt goed was of dat iedereen gewoon beleeft was haha, maar dat was wel echt het moment dat ik dacht: wauw, ik vind dit echt heel leuk!

Naderhand toen ik ook muzieklessen kreeg waarbij je in bandjes moest spelen, merkte ik nog meer hoe leuk ik het echt vond. Het begon eerst met piano/keyboard spelen. Ik heb toen ook voor thuis een keyboard met pedaal gekocht zodat ik thuis ook kon spelen. Op den duur kwam ik in een bandje waarin een zanger of zangeres nodig was, en dat werd ik. Ik vond het wel spannend aangezien ik sinds kamp niet meer voor mensen had gezongen en nu moest ik dus als zangeres in een bandje zingen. Ik heb meerdere keren voor de muzieklessen in de Underground (heet nu Corneel) op een muziekavond opgetreden. Dit was in mijn examenjaar dan voor een cijfer. Het was zo gaaf om op te treden! Het leek mij ook geweldig om later wat met muziek te gaan doen, maar ik vond (en vind) mezelf niet goed genoeg om echt eigen muziek te gaan maken en opnemen. Voordat ik SPH ging studeren op de HU in Amersfoort, had ik daarom eerst auditie gedaan voor de opleiding Creatieve Therapie: muziek. Deze opleiding leek toentertijd veel op de opleiding SPH, alleen werd je dan opgeleid tot creatieve therapeut die muziek als middel tijdens de gesprekken kon inzetten. Dit leek mij echt geweldig! Helaas werd ik niet toegelaten en ben ik toen dus maar SPH gaan doen. Sindsdien heb ik zingen wel erg leuk gevonden en doe ik het nog steeds graag, maar meer dan zingen onder de douche, in de auto en tijdens het schoonmaken doe ik niet meer haha.


Muziekstijlen

Je snapt nu misschien wel waarom ik aangeef van muziek te houden. Maar als je naar mijn afspeellijsten op Spotify kijkt, dan zie je dat ik niet enkel naar 1 muziekstijl of artiest luister. In tegendeel! Ik luister dan wel geen hard style en dergelijke, maar verder zie je veel muziekstijlen langskomen: Nederlands, Pop, R&B, Latin, noem maar op. Maar naast deze stijlen luister ik ook naar Franse muziek! Ik ben gek op de Franse taal, aangezien ik van kleins af aan al in Frankrijk op vakantie kwam. Dat ik Franse muziek luister heb ik dan ook een beetje van mijn ouders overgenomen, die nog steeds veel ernaar luisteren. Ik heb het dan vooral over artiesten als Patrick Fiori, Mika en Stromae. Het is niet dat ik de hele dag door naar die muziek luister, maar je ziet wel wat Franse nummers in mijn afspeellijsten staan. Wel heb ik verschillende afspeellijsten, zodat als ik met iemand in de auto zit waarvan ik weet dat die niet zo van bepaalde muziek houdt, die er dan ook niet in voor zal komen haha. Daarnaast maak ik zo nu en dan een nieuwe afspeellijst aan met liedjes die dan wat nieuwer zijn en liedjes die ik veel luister, zodat ik niet steeds liedjes hoef te skippen 😬.


Als ik naar mijn Spotify kijk dan zijn er wel een aantal artiesten waar ik regelmatig naar luister en die ik ook echt leuk vind:

 • The Script;

 • MIKA;

 • Ed Sheeran;

 • Enrique Iglesias;

 • Jason Derulo;

 • Suzan & Freek;

 • Camila Cabello;

 • Hailee Steinfeld.

Op zich lopen deze artiesten qua stijl wat uiteen. Dat maakt mijn afspeellijst dus erg divers, haha. MIKA maakt echt feel good music. Sinds hij in Nederland bekend werd met liedjes als 'Grace Kelly', 'Lollipop' & 'Relax, Take It Easy', ben ik zijn muziek blijven volgen. Samen met mijn moeder heb ik nog steeds al zijn albums. Hij maakt nog steeds erg leuke en mooie nummers, waarvan ik het echt jammer vind dat deze niet in Nederland worden gedraaid. Ik ben ook 13-02-2020 naar zijn concert in Tivoli geweest. Dat was echt geweldig! Hierover zal ik ook nog wel een blog schrijven 🤗.Hierboven zie je de playlist staan waar ik op dit moment vooral veel naar luister. Misschien kom je nog wel nummers tegen die je nog niet kende!


Naar welke artiesten luister jij veel? Ik ben wel benieuwd naar wat voor muziek mijn lezers luisteren en of dat overeenkomt met mijn muzieksmaak 🤗.5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven